Filozofija

"Prepoznajući našu odgovornost kao industrijalaca, posvetit ćemo se napretku i razvoju društva kao i dobrobiti ljudi kroz naše poslovne aktivnosti poboljšavajući na taj način sveukupnu kvalitetu života u svijetu."
Osnovne poslovne ciljeve tvrtke Panasonic Corporation formulirao je 1929. godine osnivač tvrtke Konosuke Matsushita.

Sedam principa tvrtke Panasonic Corporation

Doprinos društvu
Uvijek ćemo se ponašati u skladu s osnovnim poslovnim ciljevima, vjerno ispunjavajući naše obveze kao industrijalaca prema lokalnim zajednicama u kojima poslujemo.

Čast i poštenje
Bit ćemo časni i pošteni kako u poslovnom, tako i u osobnom vladanju. Možemo biti talentirani i puni znanja no bez osobnog integriteta ne možemo zaslužiti poštovanje drugih niti poboljšati vlastito samopoštovanje.

Suradnja i timski duh
Ujedinit ćemo naše sposobnosti kako bi ostvarili naše zajedničke ciljeve. Bez obzira koliko smo kao pojedinci talentirani, bez suradnje i timskog duha tvrtka će samo imenom predstavljati društvo.

Neumorna nastojanja u poboljšanju
Neprekidno ćemo nastojati poboljšati našu sposobnost doprinošenja društvu našim poslovnim aktivnostima. Samo takvim neumornim nastojanjem možemo ispuniti naš osnovni poslovni cilj i pripomoći u ostvarivanju trajnog mira i napretka.

Ljubaznost i smjernost
Uvijek ćemo biti srdačni i skromni, poštujući prava i potrebe drugih kako bi se ojačao zdravi društveni odnosi i poboljšala kvaliteta života u našim zajednicama.

Upotrebljivost
Neprekidno ćemo prilagođavati naše razmišljanje i ponašanje kako bi zadovoljili sve promjenjive uvjete oko nas, pazeći kako bi se ponašali u skladu s prirodom i tako osigurali napredak i uspjeh u našim nastojanjima.

Zahvalnost
Djelovat ćemo s osjećajem zahvalnosti za sve pogodnosti koje smo primili, uvjereni da će takav stav biti izvor neograničene radosti i vitalnosti, što će nam omogućiti prevladavanje svih prepreka s kojima se susrećemo.


Povijest grupe za klimatizaciju

Panasonic započinje težnjom za stvaranjem vrijednih stvari. Kako naporan i predan rad daje rezultate, inovativni proizvodi slijede jedan za drugim, ta nova tvrtka poduzima prve korake u preuzimanje uloge diva elektroničke industrije kakva je danas.

1936

Prvi električni ventilator s automatskim zakretanjem (stolni model od 36 cm).

1958

Na tržište je lansiran prvi sobni klimatizacijski uređaj za ugradnju u domaćinsta. Prije toga, klimatizacijski uređaji su bili veliki i namijenjeni samo komercijalnoj uporabi. Panasonic je razvio prvi kompaktni klimatizacijski uređaj za prozore; bio je lagan i jednostavan za ugradnju, poboljšavajući kvalitetu života u japanskim domaćinstvima.

1973

Panasonic je lansirao prvu visokoučinkovitu dizalicu topline zrak-voda u Japanu.

1975

Panasonic je postao prvi japanski proizvođač klimatizacijskih uređaja u Europi.

2002

Generator iona i kisika — dva najvažnija sastojka u klimatizacijskim sustavima.

2008

Etherea, novi koncept klimatizacijskih sustava: visoka učinkovitost i vrhunska radna svojstva uz odličan dizajn. Etherea obuhvaća i vrlo inovativni osjetnik kvalitete zraka i pročistač zraka da biste u svojem domu uvijek uživali u zdravom zraku.

2010

Panasonic je stvorio Aquarea-u, inovativni novi, nisko-energetski sustav koji je projektiran da bi vam omogućio uživati u idealnim temperaturama i toploj vodi u vašem domu, čak i uz izuzetno niske vanjske temperature. Aquarea hladi ili grije i pruža potpunu udobnost. Aquarea je puno čišći, sigurniji i jeftiniji uređaj, te više vodi računa o okolišu od alternativa koje koriste plin, ulje kao i od ostalih električnih sustava.

2011

Novo Panasonic VRF rješenje za velike zgrade najučinkovitije je u tom sektoru industrije u više od 74% kombinacija. ECO i udovoljava najzahtjevnije standarde koje zahtijevaju projektni uredi, arhitekti, vlasnici i instalateri.

2012

Nove GHP jedinice. Panasonic plinom pogonjeni VRF sustavi idealni su za projekte u kojima postoje ograničenja potrošnje energije. U 2012. godini, Panasonic proširuje raspon plinskih dizalica topline novom GHP linijom proizvoda, novim GHP G Power (proizvodnja električne energije) i novim izmjenjivačima.

2013

Novi 3-cijevni ECOi. Najbolja učinkovitost za vašu zgradu. Naša nova 3-cijevna serija 6 postiže COP od 4,77 pri punom opterećenju, a čak i više prilikom povrata topline iz zgrade. Nema sumnje, Panasonic smanjuje utjecaj na okoliš!