Panasonic Professional

Panasonic ima impresivni raspon usluga podrške za projektante, inženjere i distributere u području sustava grijanja i hlađenja.

Panasonic PRO Club

Panasonic predstavlja web stranicu podrške za sve stručnjake profesionalno uključene u projekte grijanja i hlađenja - Panasonic PRO Club (www.panasonicproclub.com). Ovaj uzbudljivi novi portal pruža distributerima, instalaterima, inženjerima i projektantima izravan komunikacijski kanal s jednim od glavnih proizvođača u toj industrijskoj grani.
Web stranica sadrži mnoštvo informacija od najnovijih programa za izbor Panasonic proizvoda do tehničke dokumentacije, kataloga i prikaza široke palete proizvoda za grijanje i hlađenje - uz vrlo jednostavnu kretanje i korištenje web stranicom.
Registrirani korisnici imat će pristup novostima glede posebnih promotivnih ponuda i koristiti prednosti tih ponuda, a uz to imat će pristup i korisnim poslovnim savjetima poput ideja i smjernica za uređenje izložbenog prostora ili dostavnog vozila Panasonic zaštitnim znakovima i promotivnim materijalima.

Panasonic PRO-Academy širom otvara svoja vrata

Panasonic odgovorno i ozbiljno prihvaća obvezu prema svojim distributerima, projektantima i instalaterima i zbog toga je razvio sveobuhvatan program obuke. Panasonic Pro-Academy obuhvaća tradicionalni pristup podučavanju, a uz to uvodi učenje uporabom današnje tehnologije i nudi mogućnost e-učenja koja je dostupna 24 sata na dan, 7 dana u tjednu!

Novi tečajevi obuhvaćaju tri razine

Projektiranje, ugradnja, puštanje u rad i rješavanje problema
Tečajevi uključuju:
· VRF ECOi
· Aquarea zračne dizalice topline (MCS akreditirani)
· GHP (2012.)
Tečajevi se održavaju u Panasonicovim podružnicama u cijeloj Europi kao i putem Panasonic ProClub web mjesta za e-učenje. Centri obuke prikazuju najnoviju paletu Panasonicovih proizvoda i polaznicima pružaju mogućnost stjecanja izravnog iskustva rada s najnovijim kontrolerima, unutarnjim i vanjskim jedinicama iz linije proizvoda VRF ECOi, Etherea, GHP i Aquarea.


Software

Panasonic osigurava ugovorenu programsku opremu koja projektantima sustava, instalaterima i dobavljačima pomaže brzo projektirati i dimenzionirati sustav, načiniti dijagrame ožičenja i troškovnike jednostavnim pritiskom na tipku.

Panasonicov novi program za projektiranje VRF sustava kompatibilan je s AutoCAD®-om i projektiranje čini jednostavnijim no ikad

ECOi VRF Designer

Panasonic ponosno predstavlja novu naprednu inačicu programa za projektiranje VRF sustava – VRF Designer. Izgrađena na temelju uspjeha programa za projektiranje sustava ECOi VRF Designer, ovaj paket projektantima sustava, instalaterima i dobavljačima pomaže u projektiranju i dimenzioniranju sustava za Panasonicove VRF linije proizvoda. Slično kao i u dosadašnjem VRF Designer programu, jednostavno je stvarati nacrte ožičenja, sheme napajanja i materijalne liste. Uz napredniju programsku opremu iz Panasonica, projektantima je sada omogućen rad izravno iz AutoCAD datoteka, što postupak čini izuzetno jednostavnim i brzim. AutoCAD nacrte i scanirane postojeće nacrte moguće je unjeti u program VRF Designera i raditi na njima u samom programu. Superučinkovit i osmišljen za rješavanje svih potreba projektanata, Panasonicov napredni program za projektiranje VRF sustava omogućuje stvaranje projekata velike duljine cjevovoda uz automatski izračun duljine temeljem unjetih nacrta.

Softver Panasonic VRF Designer može se koristiti za sve Panasonic ECOi 6N i FS Multi VRF sustave Uključuje sljedeće funkcije

· Čarobnjak sustava jednostavan za uporabu.
· Značajke automatiziranog projektiranja cijevi i ožičenja.
· Opterećenja izračunata za dane za uvjete i cjevovod.
· Izvoz u Auto CAD (DXF), Excel i PDF.
· Detaljne sheme ožičenja i cjevovoda.

Aquarea Designer

Program omogućava projektantima sustava grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), instalaterima i distributerima odabir dizalice topline iz Panasonic Aquarea proizvodnog programa koja odgovara određenoj primjeni, izračun ušteda u usporedbi s drugim izvorima topline i vrlo brzi izračun emisija CO2.
Pomoću Panasonic Aquarea Designer programa, projektiranje je lako i jednostavno, uporabom Quick Design ili Expert Design inačice. Svaka od inačica omogućava korisniku razvoj podataka projekta na jednostavan način, korak po korak te odabir izlaznih izvješća (u brzom Quick ili velikom Large formatu) kao HTML datoteke ili ispisi. Za stvaranje korisnih izvješća ulazni projektni podaci uključuju:
· površinu grijanja
· zahtjevi za grijanje
· protok grijanja i temperature povrata
· Klimatske podatke (iz jednostavnog padajućeg izbornika) uključujući predviđenu vanjsku temperaturu
· vrstu spremnika tople vode, kapacitet pohrane i željenu temperaturu tople vode.

Aquarea Designer izračunat će troškove energije projekta za toplu vodu, grijanje i hlađenje. Bit će prikazano vrijeme rada dizalice i izračun parametra COP (koeficijent učinkovitosti). Program omogućava projektantu prikaz za kupca usporedbe s ostalom opremom poput grijanja uobičajenim plinskim kotlovima, sustavima na lož ulje, drvo, standardne električne grijače i električne grijače za pohranu energije noću. Na taj se način uspoređuju troškovi korištenja, početnog ulaganja i održavanja. Usporedbu je moguće načiniti i za emisije CO2 i uštede.