Panasonic heeft een volledig nieuwe Aquarea-lijn ontworpen

Een brede reeks van 3 tot 16 kW, 1- en 3-weg, mono-bloc en bi-bloc

Het Aquarea verwarming- en warm watersysteem
Het duurzame alternatief voor olie-, lpg- en elektrische verwarmingssystemen.
1. Mono-bloc systeem. Deze is alleen voorzien van een buitenunit. De installatie vereist geen gekoelde verbinding en is alleen verbonden met de verwarming en/op het warme water. 

2. Bi-bloc systeem. Het bi-bloc systeem, met gescheiden binnen- en buitenunit, is verbonden met de verwarming en/of warm watersysteem. 

3. Aquarea warmtepompmanager. Deze nieuwe generatie slimme controller voor eco-efficiënt verwarmen beschikt over onze veelzijdige stand-alone controller die niet alleen geschikt is voor onze warmtepompsystemen, maar ook uw gas- of olieboiler en andere apparaten die op uw verwarmingssysteem zijn geïnstalleerd. 
4. Nieuwe Aquarea radiatoren. De superdunne Aquarea radiator is een zeer efficiënte oplossing voor klimaatbeheersing.

5. Aquarea boiler (optioneel). Door gebruik te maken van de laatste technologie en isolatie voor energie-efficiëntie levert de boiler constant warm water voor thuisgebruik.

6. Beheerapp voor de verwarming voor smartphones, tablets of slimme desktoptelefoons*** optioneel). De beheerapp voor de verwarming stelt  in staat de verwarming en het warm watersysteem via uw smartphone, tablet of computer eenvoudig te beheren, ongeacht of u thuis of onderweg bent. 
7. Photovoltaic zonnepanelen: de beste oplossing voor grote besparingen
Door photovoltaic zonnepanelen te combineren met uw warmtepomp kan uw energieverbruik en de uitstoot van CO2-emissies verder terugdringen. Met de unieke HIT photovoltaic zonnepanelentechnologie van Panasonic produceert u daarnaast meer elektriciteit per vierkante meter, wat u helpt uw energiebesparing verder te vergroten.

* Optioneel.
** KX-UT670 slimme desktoptelefoon from Panasonic.
Het mono-bloc systeem
Dit systeem is niet alleen voorzien van een buitenunit. Deze installatie vereist geen gekoelde verbinding en is alleen verbonden met de verwarming en/of het warmte water. 

* Boiler is optioneel
Het bi-bloc systeem
Het systeem is verbonden met de verwarming en/of warm watersysteem.

* Boiler is optioneel
Drie Aquarea oplossingen
Aquarea High Performance voor duurzame huizen
Van 3 tot 16 kW
Ons Aquarea HP met hoge prestaties is een goede oplossing voor een huis met lage temperatuurradiatoren en verwarming onder de vloer. De oplossing kan werken als een stand-alone unit, maar kan afhankelijk van een aantal vereisten ook worden gecombineerd met een bestaand gas- of olie-gebaseerd verwarmingssysteem. Deze nieuwe oplossing is ideaal voor duurzame huizen. 

5.00* COP met hoge efficiëntie

* Alleen voor 3 kW. 
Aquarea T-CAP
Van 9 tot 12 kW
Als het behouden van nominale verwarmingscapaciteiten bij temperatuur als laag als -7 °C of zelfs -15 °C het belangrijkste aspect is kiest u voor de Aquarea T-CAP. Deze oplossing helpt u zeker te stellen dat u altijd voldoende capaciteit beschikbaar heeft om het huis te verwarmen zonder hulp van een externe boiler, zelfs bij zeer lage temperaturen. Aquarea T-CAP heeft altijd een hoge efficiëntie en hoge verwarmingscapaciteit bij zeer lage temperaturen. Met Aquarea T-CAP kunt u altijd genieten van grote besparingen. 

100% capaciteit bij -15 ºC
Aquarea HT
Van 9 tot 12 kW
De Aquarea HT oplossing is het meest geschikt voor een huis met traditionele hoge temperatuurradiatoren (zoals gietijzeren radiatoren) aangezien de Aquarea HT een watertemperatuur van 65 °C levert, zelfs als de buitentemperatuur zo laag als -20 °C is. Aquarea HT is in staat warm water van 65 °C op te wekken met alleen de warmtepomp. 

Levert water van 65 ºC
Vergelijking tussen Aquarea T-CAP en High Performance
A: Aquarea T-CAP behoudt de nominale capaciteit tot -15°C (bijvoorbeeld voor 12 kW)

B: Aquarea T-CAP en High Performance hebben een zeer hoge efficiëntie, zelfs bij temperaturen van -15°C

Aquarea T-CAP COP is weergegeven 
Aquarea HP COP is weergegeven
"We verwachten ongeveer 1.000 € per jaar te besparen op brandstofkosten dankzij het nieuwe Aquarea systeem. Daarnaast zijn we verlost van grote lelijke olietanken die voorheen in de tuin stonden".

Aquarea klantonderzoek*

* Informatie is geleverd door een Aquarea klant in augustus 2012.