Petroc college

Barnstaple, Devon, UK
Vrsta projekta: Novogradnja
Tvrtka koja pruža specifikacije: Energetski stručnjaci
Tvrtka za ugradnju: e-Future Plumbing Godina ugradnje: 2012.

Prijašnje stanje: Ekološka kuća koju je donirala lokalna građevinska tvrtka Loosemore & Son učenicima pruža praktično iskustvo u korištenju najnovije opreme za štednju energije što im omogućuje vježbanje prvih koraka na njihovom putu usavršavanja da bi postali stručni i kompetentni instalateri u građevinskom sektoru.

Rješenje:
Drvom obložena kuća ima Panasonic dizalicu topline i izvorno je projektirana s istim rasporedom kao i moderan dom - prostori za dnevni boravak, spavaće sobe, kuhinje i kupaonice - prilagođeni su za stvaranje okruženja za obuku u radionicama, učionicama i uredima.

Analiza energije zgrade:
Panasonic Aquarea T-CAP monoblok sustav učenicima pruža učenicima mogućnost upoznavanja najnovije tehnologije dizalice topline. Panasonic T-CAP dizalica topline daje temperature vode od 50 do 55°C i super je učinkovit način dramatičnog smanjenja troškova i do 65%. Sustav postiže zavidni COP (koeficijent učinkovitosti) od 4,47.

Komentari 3. strane:
“Sviđa mi se Panasonic Aquarea T-CAP. Vrlo je učinkovit i brzo se zagrijava. Za posao smo trebali dizalicu topline visoke temperature i ovo je bio pravi izbor. T-CAP je izvrsna za dogradnju postojećih instalacija jer je pogodna za temperature potrebne za radijatore u kući ove veličine, nešto za što druge dizalice topline ne bi bile sposobne.” Darren Kirk, direktor e-Future Plumbing and Renewables