Carlucciov restoran

Tvrtka koja pruža specifikacije: Oceanair
Tvrtka za ugradnju: FWP klimatizacijski uređaj
Godina ugradnje: 2012.

Prijašnje stanje:
Carlucciov restoran želio je ugraditi sustav koji bi osigurao željenu količinu tople vode na odgovarajućoj temperaturi uz istodobno smanjenje troškova energije.

Izazov projekta:
Nakon konzultacije s Carlucciovim restoranom donijeta je odluka da je njihova nova lokacija u Meadowhall trgovačkom centru u Sheffieldu jer ima dobre preduvjete za ugradnju sustava dizalice topline zrak-voda. Restorani koji su otprije u tom lancu opremljeni su tradicionalnijim sustavom kotlova od 12 kW.

Rješenje:
FWP je ugradio 12 kW Aquarea T-CAP monoblok jedinicu koja omogućava usmjeravanje slobodnog zraka iz krovnog prostora kuhinje i njegovo provođenje kroz jedinicu za kondenzaciju proizvodeći tako toplu vodu na optimalnoj temperaturi. Uz visoki koeficijent učinkovitosti (COP) za svaki kW električne energije koji sustav koristi, jedinica daje 4 kW energije. To Aquarea jedinicu čini daleko ekonomičnijom od konvencionalnog sustava grijanja.

Analiza energije zgrade: Kad je izvršena usporedba Carluccio restorana u Sheffieldu s ostalim restoranima slične veličine, zamijećena je znatna ušteda energije. Za grijanje vode za njihov Leeds restoran troškovi su iznosili £3782 dok je u Meadowhall trgovačkom centru taj trošak bio samo £951. Takve znatne i mjerljive uštede znače da će povrat investicije biti za približno 2 godine te da je postignut COP od približno 3,91.

Komentari 3. strane:
Alison Stanton, direktor razvoja iz tvrtke Carluccio kaže: “Težimo održivosti gdje god je to moguće u našem poslovanju, a željeli smo isprobati dizalice topline zrak-voda u našem novom restoranu u Sheffieldu. Rezultati probe pokazali su da možemo postići znatne uštede na troškovima energije kao i smanjiti naš ugljični otisak. Nastojat ćemo instalirati Aquarea jedinice u sve naše novoizgrađene prostore, a postoji mogućnost i naknadne ugradnje ASHP-a u naših 50 postojećih restorana.
Podaci o ugradnji
Raspon: Aquarea
Monoblok
Proizvod: T-CAP
Količina: 1