Aquarea komercijalna rešenja za najbolju uštedu

Rešenja za najbolju uštedu. Efikasne Panasonic toplotne pumpe mogu da olakšaju značajno smanjenje potrošnje energije vašeg poslovanja.

Panasonic Aquarea toplotne pumpe obezbeđuju uštedu prostora, energetski efikasno grejanje i mogu jednostavno da se prilagode za potrebe instalacije u stanovima, kućama i komercijalnim prostorima. Kod poslovanja koja zahtevaju grejanje, hlađenje i velike količine tople vode na temperaturi od 65 °C kao što su restorani i supermarketi, postavljanjem Aquarea sistema toplotne pumpe takođe se može iskoristiti ova neiskorišćena toplota za dodatno unapređenje energetske efikasnosti.
Tehnologija toplotnih pumpi je skalabilna, što znači da može da se instalira u objektima različitih veličina, i tako pruža rešenja za grejanje malih i velikih razmera. Ova tehnologija je takođe bezbedna za životnu sredinu u poređenju sa tradicionalnim alternativama grejnih sistema koje se zasnivaju na energiji fosilnih goriva, a uz to je i energetski efikasnija.
Ključne tačke:
· Efikasna proizvodnja tople vode
· Brz povraćaj uloženih sredstava
· Jednostavno upravljanje
· Jednostavna integracija u postojeći sistem za vodu: spirale za ventilatore, podno grejanje, rezervoari tople vode za domaćinstvo itd.
· Veoma dobro upravljanje delimičnim opterećenjem
· Visoka efikasnost

Restoran sa rešenjem Aquarea


Supermarket sa rešenjem Aquarea


Aquarea T-CAP.
Toplotne pumpe od 16 kW u režimu kaskade.
T-CAP linija je idealna zamena za stare bojlere na gas/ulje.

Saznajte više >

Aquarea T-CAP hidromodul visoke efikasnosti.
Unutrašnja jedinica sistema Aquarea sa dvostrukim blokom. Kada se koristi monoblok sistem, hidromodul se integriše u spoljašnju jedinicu.

Saznajte više >

Rezervoari super visoke efikasnosti.
Kombinovanje rešenja Panasonic Aquarea sa rezervoarom visoke efikasnosti pruža željenu zapreminu tople vode na odgovarajućoj temperaturi i uz smanjenje troškova.

Saznajte više >

Akumulacioni rezervoar.
Panasonic Aquarea može da se kombinuje sa hidrauličnim elementima novog ili postojećeg sistema za vodu.

Vazdušna zavesa sa vodenom spiralom.
Vazdušne zavese sa vodenom spiralom mogu da se koriste u hidrauličnom sistemu za efikasan učinak sistema vode.

Saznajte više >
Spirale za ventilator za grejanje i hlađenje.
Aquarea toplotne pumpe mogu jednostavno da se povežu sa postojećim sistemom za vodu: 2-smerne i 4-smerne spirale za ventilator, podno grejanje, rezervoari za toplu vodu za domaćinstvo…

Saznajte više >
Kaskadni upravljač.
Kaskadni upravljač omogućava kontrolu do 10 Aquarea toplotnih pumpi (tako što balansira radne sate i obezbeđuje efikasniji rad) i do 2 akumulaciona rezervoara.

Saznajte više >
Integracija sistema za upravljanje zgradama.
Kaskadni sistem može jednostavno da se integriše u Modbus projekat zahvaljujući kaskadnom upravljaču.

Saznajte više >


Restoran Burger & Lobster. Bat, UK.

Aquarea sistem vazduh-voda kompanije Panasonic postavljen je u najnovijem glamuroznom restoranu Burger & Lobster u Batu. Oktagonska kapela, velika zaštićena građevina u centru, prilagođena je tako da se u nju smesti restoran, a Aquarea sistem kompanije Panasonic obezbedio je sveobuhvatno, energetski efikasno i nenametljivo rešenja za grejanje i hlađenje.


Restoran Carluccio’s. UK.

Jedan od vodećih italijanskih restorana u UK, Carluccio’s, želeo je da instalira sistem koji obezbeđuje željenu zapreminu tople vode pri odgovarajućoj temperaturi i uz smanjenje troškova.
FWP je instalirao jedinicu Aquarea T-CAP sa jednim blokom od 12 kW koja bi obezbedila da se slobodan vazduh iz krovnog prostora kuhinje prenosi kroz jedinicu za kondenzovanje pri čemu se topla voda obezbeđuje na optimalnoj temperaturi.