Nove zračne zavjese kompatibilne s ECOi i PACi vanjskim jedinicama

25/04/2013

Zračne zavjese smještene na ulazima u zgrade ili između dva klimatizacijskim uvjetima različito definirana prostora imaju različite primjene u klimatizaciji Uređaj stvara zračnu pregradu omogućavajući da se prostorija i dalje grije ili hladi čak i kad se vrata te prostorije automatski otvaraju i zatvaraju.

Nove jet-flow jedinice i modeli jednostavno se povezuju na PACi i ECOi sustave te tako jamče mlaz protoka zraka u ciklusu hlađenja ili grijanja poput ostalih unutarnjih jedinica. Sustavi su uz to opremljeni EC motorom ventilatora koji smanjuje razinu buke i povećava učinkovitost korištenja energije smanjujući pritom troškove za 40%. Postizanje takvog smanjenja na uređajima ove vrste vrlo je važno jer takvi uređaji rade minimalno 12 sati na dan.

Dostupne su različite duljine uređaja od 1 do 2,5 metara, zračne zavjese imaju 5 položaja za izlaz zraka uz jednostavan pristup filtru za zrak. Nadalje, raspon jet flow uređaja za mlaz zraka može se ugraditi na visini od 2,7 metara.

“Jedan od glavnih problema maloprodajnih prostora su automatska vrata koja se često otvaraju i zatvaraju što utječe na učinkovitost sustava regulacije klimatizacije“ navodi Maximo Alejandre, Glavni menadžer Panasonic España odjela za upravljanje klimatizacijom. “Drugim riječima, naše zračne zavjese zadržavaju hladni zrak i topli zrak u klimatiziranom prostoru i tako omogućuju učinkovitiji rad cijele zgrade. EC motor ključan je za učinkovit rad."

Naposljetku, još jedna značajka standardne zračne zavjese i jet flow zračne zavjese mlaza zraka je mogućnost opremanja daljinskim upravljačem pod nazivom IntesisHome. Aplikaciju je moguće instalirati na bilo koji pametan telefon, tablet ili osobno računalo, a omogućava upravljanje sustavom. Postroji mogućnost integracije u sustave upravljanja zgradom (BMS) uporabom drugih vrsta Panasonicovih sučelja.

Prethodni članak
Sljedeći članak
Ispis