Obavijest o zaštiti privatnosti tvrtke Panasonic


Panasonic postupa prema vašoj privatnosti i osobnim podacima s najvećim stupnjem poštovanja. Usklađeni smo s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a.


Cilj je ove Obavijesti o zaštiti privatnosti da vas upozna s time kako upotrebljavamo bilo koje podatke koje prikupimo o vama (zvane „osobni podaci”, kao što je objašnjeno u nastavku). Pokušali smo objasniti što radimo dovoljno detaljno kako bismo vam ukratko pružili potrebne informacije, uz mogućnost slijeđenja poveznice ako želite saznati više. Ako i dalje ne možete pronaći potrebne informacije, možete nam poslati poruku e-pošte na adresu info.ba@panasonicproclub.com.


Obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na uređaje, proizvode, web-mjesta ili aplikacije koje se odnose ili upućuju na Obavijest o zaštiti privatnosti (zajednički, naše „Usluge”) i primjenjivat će se bez obzira na to pristupate li našim Uslugama putem računala, mobilnog telefona, tableta, TV-a ili drugog uređaja.


Kliknite na poveznice u nastavku da biste saznali više o našim praksama u pogledu privatnosti:


1. Tko smo mi?

2. Što su Osobni podaci?

3. Koje Osobne podatke Panasonic prikuplja o vama?
A. Osobni podaci koje dajete izravno
B. Podaci o vašoj upotrebi Usluga
C. Osobni podaci iz izvora treće strane
D. Ostali načini na koje možemo prikupljati vaše Osobne podatke

4. Kako upotrebljavamo vaše podatke?

5. Kome objavljujemo vaše podatke?

6. Što činimo kako bismo se pobrinuli za sigurnost vaših Osobnih podataka?

7. Pristup vašim Osobnim podacima i drugim pravima koja imate

8. Zadržavanje podataka – Koliko ćemo dugo pohranjivati/zadržati vaše Osobne podatke

9. Poveznice i proizvodi treće strane u našim Uslugama

10. Kolačići

11. Vaši izbori (npr. poruke e-pošte vezane s marketingom ili druge vrste)

12. Osobni podaci djece

13. Izmjene ove Obavijesti o zaštiti privatnosti

14. Kontaktirajte nas / Dodatne informacije

1. Tko smo mi?

I. Panasonic Marketing Europe GmbH, organizační složka Česká republika a brunch with its registered office: in Prague 8, Corso IIa, Křižíkova 34, Postal Code 186 00, Business Identification Number: 246 55 121, registered in the Commercial Register maintained by the Municipal Court in Prague, Section A, Insert 71469 („Panasonic”, „mi”, „nama” ili „naš”);

II. Mi smo dio korporacije Panasonic, sa sjedištem u Kadomi, Osaka Prefecture, Japan;

III. Imamo brojne podružnice koje se mogu pronaći ovdje http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#renketsu.

2. Što su Osobni podaci?

U svrhu ove Obavijesti o zaštiti privatnosti „Osobni podaci” sastoje se od svih podataka koji se odnose na vas i/ili podataka pomoću kojih vas se može identificirati, izravno ili neizravno. Na primjer, podaci koji vas identificiraju mogu se sastojati od vašeg imena, adrese, telefonskog broja, fotografija, pojedinosti o plaćanju, određenog identifikacijskog broja proizvoda/uređaja tvrtke Panasonic, podataka o lokaciji, mrežnog identifikatora (npr. identifikatori kolačića i vaša IP adresa) ili jednog ili više čimbenika koji su specifični za vaš fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet. Kada kombiniramo druge podatke (tj. podatke koji vas sami po sebi ne identificiraju) s Osobnim podacima, prema kombiniranim podacima postupamo kao prema Osobnim podacima.

3. Koje Osobne podatke Panasonic prikuplja o vama?

A. Osobni podaci koje dajete izravno
Neke Usluge koje nudimo omogućuju vam da nam izravno date Osobne podatke.
Kada izradite račun ili profil tvrtke Panasonic
Kada izradite račun ili profil na web-mjestu ili aplikaciji tvrtke Panasonic (primjerice, kada registrirate proizvod za proširenje jamstva ili se prijavite kao partner tvrtke Panasonic), od vas tražimo da navedete određene Osobne podatke, uključujući vaše ime i adresu e-pošte. Bilo koji račun tvrtke Panasonic koji ste stvorili bit će zaštićen zaporkom, a vaše ime koristimo kako bismo potvrdili vaš račun kada kontaktirate naše predstavnike korisničke podrške ili nas kontaktirate u druge svrhe.
Kada komunicirate s tvrtkom Panasonic
Kada nas kontaktirate s prodajnim upitom ili komunicirate s našim predstavnicima korisničke podrške putem e-pošte, telefona ili osobno, možemo prikupiti Osobne podatke, kao što su vaše ime, poštanska adresa, broj telefona, adresa e-pošte i preferencije za kontakt; a također možemo prikupiti i podatke o proizvodima ili uređajima tvrtke Panasonic koje posjedujete, kao što su njihovi serijski brojevi i datum kupnje. Moguće je i da ćemo izraditi zapise/izvješća koja su korisna za dijagnosticiranje problema vezanih s performansama proizvoda ili aplikacija i prikupljanje informacija o tom problemu. Koristimo te informacije kako bismo vam pružili korisničku podršku i podršku za proizvod. Moguće je da ćemo pristupiti vašem relevantnom profilu/računu tvrtke Panasonic kako bismo vam pružili potrebnu pomoć ili podršku koju zahtijevate ili koju ste zatražili. Moguće je i da ćemo bilježiti i pregledavati vaše razgovore s našim predstavnicima korisničke podrške (npr. kada nas kontaktirate putem telefona), radi obuke i rješavanja pritužbi, kao i pregledavanja svih podataka koje ste dali kao odgovor na dobrovoljne ankete korisnika. Zabilježit ćemo i/ili pregledati samo vaše razgovore s nama ako nam je to dopušteno prema primjenjivim zakonima i uvijek ćemo vas obavijestiti da to činimo
B. Podaci o vašoj upotrebi Usluga
Moguće je da ćemo prikupiti podatke o vašoj upotrebi naših Usluga putem softvera na vašem Panasonic uređaju/proizvodu i drugih sredstava ili o vašoj upotrebi naših mrežnih aplikacija. Na primjer, možemo prikupljati:
I. Podatke o uređaju/proizvodu – kao što je vaš hardware model, IMEI broj uređaja/proizvoda, MAC adresa sučelja bežične mreže uređaja i broj mobilnog telefona kojeg koristi uređaj, podaci o mobilnoj mreži, vaš mobilni operativni sustav, vrsta mobilnog preglednika koji upotrebljavate, postavke vremenske zone i ostali jedinstveni identifikatori uređaja, IP adresa, pojedinosti o operativnom sustavu i postavke uređaja koji koristite da biste pristupili Uslugama.

II. Podatke o prijavi – kao što su vrijeme i trajanje vaše upotrebe Usluge, pojmovi za pretraživanje koje unesete putem Usluga i bilo koje informacije pohranjene u kolačićima koje smo postavili na vaš proizvod/uređaj ili aplikaciju.

III. Podatke o lokaciji – kao što su GPS signal vašeg proizvoda ili uređaja ili podaci o WiFi pristupnim točkama u blizini te repetitorima koji bi nam se mogli prenijeti kad upotrebljavate određene Usluge. Neke od naših Usluga s omogućenom lokacijom zahtijevaju vaše Osobne podatke da bi ta značajka funkcionirala. Ako želite upotrijebiti određenu značajku, od vas će se tražiti da nam date privolu za korištenje vaših podataka u tu svrhu. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu mijenjanjem postavki na vašem uređaju/proizvodu.

C. Osobni podaci iz izvora treće strane
Moguće je da ćemo dobiti Osobne podatke od trećih strana (tj. drugih društava), za dodatne pojedinosti o tome pogledajte sljedeće dodatne informacije:
Podaci iz javno dostupnih izvora
Moguće je da ćemo dobiti Osobne podatke o vama od javno dostupnih izvora, pod uvjetom da je dobivanje takvih informacija u skladu s važećim zakonima koje možemo kombinirati s drugim podacima koje dobijemo od vas ili o vama.
Moguće je i da ćemo dobiti podatke o vama od vaših stranica društvenih mreža kad se odlučite na povezivanje s tim stranicama.
D. Ostali načini na koje možemo prikupljati vaše Osobne podatke
Vaše Osobne podatke možemo prikupljati na druge načine, za dodatne pojedinosti o tome pogledajte sljedeće dodatne informacije:
Forumi
Neka web-mjesta i aplikacije tvrtke Panasonic imaju forume, oglasne ploče, funkcije za čavrljanje, blogove i slične značajke („Objave zajednice”) pomoću kojih možete objaviti podatke, poruke i druge materijale. Kada objavljujete bilo kakve Osobne podatke putem takvih usluga, molimo vas da budete vrlo pažljivi jer to može postati javna informacija i može biti dostupna posjetiteljima naših web-mjesta i široj javnosti.
Da biste sudjelovali u Objavama zajednice, moramo prikupiti određene Osobne podatke kao dio postupka registracije, što uključuje vaše ime, korisničko ime, zaporku, adresu e-pošte, datum rođenja i kontaktne podatke (npr. adresa e-pošte, broj telefona).
Promocije, igre, izvlačenje nagrada i natjecanja
Ako se uključite u promocije, natječaje, igre na internetu, izvlačenja nagrada, natjecanja ili slične promocije („Aktivnosti”), možemo koristiti Osobne podatke koje pružate za upravljanje tim Aktivnostima. Za upravljanje takvim Aktivnostima možemo zahtijevati od vas da date određene Osobne podatke koji mogu uključivati vaše ime, korisničko ime, zaporku, adresu e-pošte, datum rođenja i kontaktne podatke (npr. adresa e-pošte, broj telefona).
U mjeri u kojoj su uvjeti i odredbe bilo kakve takve promocije u vezi s obradom Osobnih podataka o vama u sukobu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti, prednost imaju uvjeti promocije i savjetujemo vam da pažljivo pregledate sve uvjete specifične za Aktivnost.
Pretplate i izvješća o novostima
Ako se pretplatite na naše promotivne materijale i izvješća o novostima, možemo prikupljati Osobne podatke od vas kako bismo vam mogli pružiti tu uslugu. Potrebni Osobni podaci uključivat će vašu adresu e-pošte i poštanski broj. Takve ćemo vam usluge pretplate pružati samo u skladu s primjenjivim zakonima i ako ste to izričito zatražili.
Kada učitate Osobne podatke na web-mjesto ili mrežnu aplikaciju tvrtke Panasonic
Pored gore navedenog, možemo prikupljati i druge Osobne podatke koje pružite učitavanjem sadržaja (npr. certifikacija ili fotografije) na naša web-mjesta ili mrežne aplikacije. U takvim se slučajevima mogu prikupljati sljedeći Osobni podaci kako bi se objavio sadržaj na našim web-mjestima ili mrežnim aplikacijama: vaše ime, adresa e-pošte i svi Osobni podaci u sadržaju koji odaberete učitati. Ako prikupljamo takav sadržaj, to ćemo činiti samo u skladu s primjenjivim zakonima.
Aktivnost web-mjesta i odgovora kampanje
Ako ste uključili opciju korištenja naših kolačića za praćenje, naši sustavi za automatizaciju Marketinga pratit će vaše aktivnosti web-mjesta i odgovora na kampanju (poput sajmova na kojima ste sudjelovali ili izvješća o novostima na koja se kliknuli). To činimo kako bismo bolje razumjeli naše korisnike i prilagodili marketinške komunikacije radi relevantnosti.
Portal za poslovne partnere tvrtke Panasonic
Da biste postali partner tvrtke Panasonic, morat ćemo prikupiti osnovne podatke o tvrtki, zaposleniku koji registrira tvrtku (ime, e-pošta, telefon) i koje Proizvode tvrtke Panasonic ta tvrtka želi promovirati.
Obuka tvrtke Panasonic
Alat za obuku tvrtke Panasonic platforma je za učenje koji se koristi za obuku poslovnih partnera tvrtke Panasonic uživo ili putem e-učenja. On će voditi evidenciju o rezultatima obuke za sve zaposlenike partnera koji sudjeluju u obuci. Evidentirani Osobni podaci uključuju ime, e-poštu i rezultate obuke.
4. Kako upotrebljavamo vaše podatke?
Moguće je da ćemo koristiti Osobne podatke koje prikupimo u sljedeće svrhe:
I. Registriranje proizvoda/uređaja – za registriranje vas ili vašeg uređaja ili proizvoda na bilo koju od naših Usluga;
II. Pružanje naših Usluga – za pružanje naših Usluga ili bilo koje posebne značajke koju zatražite, uključujući da nam se omogući da ispunimo svoje obveze iz bilo kojeg ugovora s vama (kao što je jamstvo za bilo koji proizvod ili uređaj);
III. Ankete – za traženje vašeg mišljenja ili komentara o našim Uslugama i za provođenje drugih anketa;
IV. Prilagođeni i ciljni sadržaj – za pružanje prilagođenog sadržaja i davanje preporuka na temelju vaših prijašnjih aktivnosti u našim Uslugama. Osobne informacije možemo upotrebljavati kako bismo učinkovitije ciljali naše Usluge, sadržaj, preporuke, reklame i komunikaciju (više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o kolačićima);
V. Oglašavanje – za oglašavanje, kao što je pružanje prilagođenog oglašavanja i sponzoriranog sadržaja i da bismo vam slali promotivne materijale;
VI. Analitičke svrhe – za procjenu i analizu našeg tržišta, korisnika, proizvoda, uređaja i ostalih Usluga (uključujući i traženje vašeg mišljenja o našim proizvodima i uslugama i provođenje anketa među korisnicima);
VII. Statistički podaci – za izradu anonimnih, ukupnih statističkih podataka o korištenju naših Usluga. Ti anonimizirani podaci mogu se dijeliti s trećim stranama;
VIII. Poboljšanje Usluge – za razvoj i poboljšanje novih i postojećih proizvoda i Usluga tvrtke Panasonic, preporuka, reklamnih sadržaja i druge komunikacije te za upoznavanje s vašim preferencijama;
IX. Usluge korisničke podrške – za pružanje usluga korisničke podrške za vaš uređaj ii proizvod ili za rješavanje drugih upita vezanih s podrškom koje možete imati (poput rješavanja pritužbi);
X. Sprečavanje kriminala – za sprečavanje ili otkrivanje prijevare ili zločina;
XI. Poslovne svrhe – za praćenje poslovanja i vođenje interne evidencije;
XII. Objava vaših komentara – kada unesete recenzije proizvoda ili uređaja, komentare ili sadržaj na naša web-mjesta ili aplikacije, ili kada odgovorite na dobrovoljnu anketu, možemo postaviti vezu na vaše komentare, objaviti ih ili učiniti dostupnim javnosti, uključujući vlastite reklame;
XIII. Zakonske obveze – za pridržavanje naših zakonskih obveza;
XIV. Natjecanja i promocije – za provođenje nagradnih igara, natjecanja i drugih promocija ili ponuda, u okviru zakonskih mogućnosti;
XV. Obuka – za obuku zaposlenika i svrhe vezane s osiguravanjem kvalitete, naročito vezano s predstavnicima korisničke podrške;
XVI. Ažuriranja – za komuniciranje s vama, uključujući komuniciranje s vama o vašem računu, profilima ili transakcijama s nama, pružanje važnih informacija o vašim proizvodima, uređajima, aplikacijama ili drugim Uslugama, slanje obavijesti o značajnim promjenama naše Obavijesti o zaštiti privatnosti i, ako nam to vi i primjenjivi zakoni dopuštate, za marketing, slanje ponuda i promocija za naše Usluge.
Zakon nam dopušta korištenje Osobnih podataka kao što je gore navedeno na temelju činjenice da djelujemo sukladno našim „legitimnim interesima”.

Povrat proizvoda – u vrlo malo vjerojatnom slučaju da Panasonic mora vratiti bilo koji proizvod, uključujući u sigurnosne svrhe, vaši se podaci koriste da vam se dostave upute o tome kako vratiti proizvod.
Marketinška komunikacija
Panasonic može koristiti vaše osobne podatke kako bi vam slao izvješća o novostima i drugu komunikaciju putem pošte, e-pošte, telefona i/ili tekstualnih poruka (SMS), samo ako ste dali svoju privolu ili ako smo na neki drugi način dobili dopuštenje da to učinimo sukladno primjenjivom pravu. Više informacija potražite u odjeljku „Vaši izbori” ove Obavijesti o zaštiti podataka.
Kombiniranje Osobnih podataka
Možemo kombinirati Osobne podatke koje od vas prikupljamo (uključujući informacije dobivene od drugih podružnica tvrtke Panasonic) u mjeri u kojoj je to dopušteno primjenjivim pravom. Na primjer, možemo kombinirati više različitih baza podataka koje sadrže vaše Osobne podatke kako bi nam omogućile da pružimo bolje usluge podrške i individualiziraniji sadržaj (kao što su marketing i reklame).
5. Kome objavljujemo vaše podatke?
Nećemo objavljivati vaše Osobne podatke trećim stranama u njihove neovisne marketinške ili poslovne svrhe. Međutim, moguće je da ćemo objaviti vaše podatke sljedećim subjektima:
I. Podružnicama tvrtke Panasonic
Moguće je da ćemo prenijeti vaše Osobne podatke drugim podružnicama tvrtke Panasonic kako bismo vam pružili Usluge koje zatražite ili bilo koje druge usluge/pomoć koju zatražite. Sve podružnice tvrtke Panasonic dužne su slijediti prakse zaštite privatnosti navedene u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti ili u nekoj drugoj politici o zaštiti privatnosti o kojoj vas mogu obavijestiti.
II. Davateljima usluge
Koristimo davatelje usluga treće strane da nam pomognu upravljati određenim aktivnostima i uslugama u naše ime, kao što su davatelji usluga pozivnih centara koje Panasonic koristi za pružanje usluga svojim korisnicima, opskrbu podataka, čišćenje podataka, obradu vaših narudžbi i isporuku proizvoda, obradu plaćanja kreditnom karticom, slanje pošte i e-pošte, slanje tekstualnih poruka (SMS), oglašavanje, analizu korištenja naših Usluga, praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja, omogućivanje korisnicima da se povežu na naše društvene mreže, pružanje usluga provjere prijevara i uslugu korisničke podrške. Možemo dijeliti Osobne podatke o vama s takvim davateljima usluga treće strane isključivo kako bismo im omogućili da obavljaju usluge u naše ime i oni će djelovati samo u skladu s našim uputama. Slijede primjeri davatelja usluga treće strane koje koristimo:
a. Davatelji usluga e-pošte – Usluge u oblaku Marketo i Oracle Marketing Cloud koriste se kako bi nam pomogle u slanju poruka e-pošte u skladu s vašim marketinškim preferencijama;
b. Davatelji usluga analize – davatelji usluga analiza koriste se kako bi nam pomogli u razumijevanju upotrebe naših proizvoda/uređaja i drugih Usluga, kako bismo mogli poboljšati naše Usluge. Davatelji usluga analize koje trenutačno koristimo su Google Analytics, Marketo i Oracle Marketing Cloud. Više informacija potražite u našoj Politici o kolačićima.
III. Davateljima usluga društvene mreže
Osobne podatke, kao što je vaša adresa e-pošte, možemo pružiti određenim davateljima usluga društvenih mreža kako bi nam pomogli prikazati oglase o našim Uslugama na vašim stranicama društvenih mreža. Vaše osobne podatke dijelit ćemo samo s davateljima usluga društvenih mreža u skladu s vašim marketinškim preferencijama i svim primjenjivim zakonima.
IV. Trećim stranama kada to zahtijeva zakon ili kada je to potrebno za zaštitu naših Usluga
Objavit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu s primjenjivim zakonom ili kako bismo odgovorili na obvezne pravne postupke, uključujući od tijela kaznenog progona ili drugih vladinih agencija; kako bismo zaštitili naše korisnike (npr. kako bismo spriječili slanje neželjene pošte ili pokušaje prijevare korisnika naših Usluga); kako bismo upravljali i održavali sigurnost naših Usluga (npr. za sprečavanje ili zaustavljanje napada na naše sustave ili mreže); ili kako bismo zaštitili prava ili vlasništvo tvrtke Panasonic, uključujući provedbu bilo kojih uvjeta ili ugovora koji uređuju korištenje naših Usluga.
V. Anonimni statistički podaci
Pripremamo i razvijamo anonimne, ukupne ili općenite podatke i statističke podatke iz raznih razloga (kako je navedeno u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti). Budući da su ti podaci anonimni (tj. ne može vas se identificirati prema tim podacima) ne smatramo ih Osobnim podacima. Kao takve, možemo ih podijeliti s bilo kojom trećom stranom (kao što su naše podružnice, partneri, oglašivači ili na drugi način).
VI. Drugim stranama u vezi s korporativnim transakcijama
Moguće je da ćemo objaviti vaše Osobne podatke trećoj strani (ili drugoj podružnici tvrtke Panasonic) u okviru reorganizacije, pripajanja, prijenosa, prodaje, zajedničkog ulaganja, dodjele ili drugog raspolaganja cijelim ili bilo kojim dijelom poslovanja tvrtke Panasonic, imovinom ili zalihama, uključujući, bez ograničenja, u vezi s bilo kojim stečajnim ili sličnim postupkom.
VII. Trećim stranama koje organiziraju natjecanja
Možemo objaviti vaše Osobne podatke sponzorima treće strane za nagradne igre, natječaje, izvlačenja besplatnih nagrada, natjecanja i slične promocije. Navedeni davatelji usluga treće strane bit će vam obznanjeni prije nego što pristupite bilo kakvom natjecanju, nagradnoj igri, izvlačenju nagradna ili sličnoj promociji.
VIII. Drugim stranama uz vašu privolu i pod vašim vodstvom
Moguće je da ćemo podijeliti Osobne podatke o vama s trećim stranama kada nam date privolu za to ili zatražite takvo dijeljenje.
Niz Usluga tvrtke Panasonic pruža vam opciju i mogućnost učitavanja i dijeljenja određenih Osobnih podataka, kao što su poruke, fotografije, videozapisi i drugi sadržaji. Druge osobe mogu pregledavati i pristupiti svim Osobnim podacima koje odaberete učitati i podijeliti na javno dostupnom profilu. Budući da je tome tako, uvijek trebate biti oprezni kada koristite takve Usluge tvrtke Panasonic.
6. Što činimo kako bismo se pobrinuli za sigurnost vaših podataka?
Panasonic je postavio razumne fizičke i tehničke mjere zaštite Osobnih podataka koje prikupimo u vezi s našim Uslugama. No imajte na umu da, iako poduzimamo rigorozne korake kako bismo zaštitili vaše Osobne podatke, niti jedno web-mjesto, proizvod, uređaj, mrežna aplikacija ili prijenos podataka, računalni sustav ili bežična veza nisu u potpunosti sigurni i stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših Osobnih podataka.
Lokacija Osobnih podataka
Osobni podaci koje prikupljamo od vas pohranjuju se i obrađuju u Europskom gospodarskom prostoru („EGP”).

Enkripcija
Svi Osobni podaci koje nam dajete bilježe se, prenose i pohranjuju korištenjem enkripcije. Podaci se pohranjuju u izrazito sigurnim podatkovnim centrima.
Ostale mjere sigurnosti
Informacijska sigurnost, uključujući zaštitu Osobnih podataka, organizirana je u globalnom programu tvrtke Panasonic pod nazivom „Upravljanje informacijskom sigurnošću” (ISM). Cilj, standardi i provedbene mjere organizirane su u globalno važećoj Politici, standardima i smjernicama. Svi središnji europski IT sustavi procjenjuju se izvana i uređuju se ISO 27001 certificiranjem. Program i svi njegovi dijelovi slijede snažan godišnji PDCA pristup za osiguranje povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti svih podataka za čitav životni ciklus podataka, od prikupljanja do uništavanja takvih podataka.
Upotreba društvenih medija i značajki foruma
Određene usluge uključuju korištenje društvenih mreža, soba za čavrljanje ili značajki foruma. Trebali biste se pobrinuti da prilikom upotrebe ovih značajki ne dajete nikakve Osobne podatke koje ne želite da vide, prikupljaju ili upotrebljavaju drugi korisnici.
7. Pristup vašim Osobnim podacima i drugim pravima koja imate
Panasonic će prikupljati, pohranjivati i obrađivati vaše Osobne podatke u skladu s vašim pravima temeljem primjenjivih zakona o zaštiti podataka.
Vaša prava iz primjenjivih zakona o zaštiti podataka uključuju pravo na pristup kopiji vaših Osobnih podataka, pravo na traženje brisanja ili ažuriranja svih netočnih Osobnih podataka i pravo na prigovor, u nekim slučajevima, na našu obradu vaših Osobnih podataka. Pravo na povlačenje privole – ako ste pristali na našu obradu vaših Osobnih podataka, imate pravo povući takvu privolu u bilo kojem trenutku. U slučaju da želite povući svoju privolu na obradu, kontaktirajte nas koristeći podatke navedene na kraju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti.
Ostvarivanje vaših prava
Ako želite ostvariti bilo koje od svojih prava na temelju primjenjivih zakona o zaštiti podataka, kontaktirajte nas koristeći podatke navedene na kraju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev bez nepotrebnog odgađanja i najkasnije u roku od mjesec dana od primitka takvog zahtjeva, osim ako je dulji rok dopušten primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, a za obradu vašeg zahtjeva možemo naplatiti razumnu naknadu o kojoj ćemo vas obavijestiti. Imajte na umu da ćemo naknadu naplatiti samo ako nam je to dopušteno sukladno primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.
Pritužbe
Ako ste zabrinuti da nismo poštovali vaša zakonska prava u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, možete se obratiti Uredu povjerenika za informacije (www.uoou.cz) koji je regulator zaštite podataka u Češka Republika.

8. Zadržavanje podataka – Koliko ćemo dugo pohranjivati/zadržati vaše Osobne podatke
Zadržat ćemo vaše Osobne podatke u razdoblju potrebnom za ispunjavanje svrhe u koju su vaši Osobni podaci prikupljeni.
Posebice, svrstavamo Osobne podatke u sljedeće posebne kategorije s različitim razdobljima zadržavanja:
• Sudionici natječaja – 1 godina.
• Uključivanje opcije za primanje marketinških obavijesti – ostat će kao opcija koja se može uključiti dok ne otkažete pretplatu u kojem će trenutku vaši podaci biti zadržani na prikrivenom popisu kako bi se osiguralo da ispunjavamo vaš zahtjev.
• Kontaktirajte nas putem prodajnih obrazaca ili pošaljite upit vezan s prodajom putem dolaznih telefonskih poziva – 1 godina.
• Pozivi za registriranje jamstva i pozivi službi za korisnike – 5 godina. Možda ćemo vas morati kontaktirati u slučaju vraćanja proizvoda (zdravlje i sigurnost).
• Kupci i partneri – 6 godina od posljednjeg puta kada smo kontaktirali s vama (e-pošta, sastanak, telefonski poziv).
Imajte na umu: Ako vaši Osobni podaci spadaju u nekoliko kategorija, prevladat će najdulje razdoblje zadržavanja. Kada Vaši Osobni podaci više ne budu potrebni u svrhu za koju su prikupljeni ili kako to zahtijeva primjenjivo pravo, bit će izbrisani i/ili će vam se vratiti u skladu s primjenjivim zakonom.
9. Poveznice i proizvodi treće strane u našim Uslugama
Naša web-mjesta, aplikacije i proizvodi mogu sadržavati poveznice na druga web-mjesta trećih strana kojima ne upravlja Panasonic, a naša web-mjesta ili vaš proizvod i uređaji mogu sadržavati aplikacije koje možete preuzeti od trećih strana. Ta povezana web-mjesta i aplikacije nisu pod kontrolom tvrtke Panasonic i stoga nismo odgovorni za prakse u pogledu privatnosti ili sadržaja bilo kojih povezanih web-mjesta i mrežnih aplikacija. Ako odlučite koristiti web-mjesta ili aplikacije trećih strana, svi Osobni podaci prikupljeni od strane web-mjesta ili aplikacije treće strane bit će pod kontrolom politike o zaštiti privatnosti te treće strane. Preporučujemo da odvojite malo vremena za pregled politika o zaštiti privatnosti trećih strana kojima pružate Osobne podatke.
10. Kolačići
Što su kolačići?
Panasonic, kao i određene treće strane koje pružaju sadržaj, usluge oglašavanja i druge funkcionalnosti na našim Uslugama, može upotrebljavati kolačiće i ostale tehnologije za određena područja svojih Usluga. Kolačići su male tekstualne datoteke koje može pročitati web-poslužitelj domene koja vam je taj kolačić stavila na vaš tvrdi disk. Kolačiće možemo koristiti za spremanje vaših preferencija i postavki, za pomoć pri prijavljivanju, za pružanje ciljanih reklamnih sadržaja i za analizu operacija web-mjesta.
Dodatne informacije o kolačićima
Za dodatne informacije o tome što su kolačići, kako ih Panasonic i druge treće strane koriste te za pojedinosti o tome kako se kolačići mogu onemogućiti, pogledajte našu Politiku o kolačićima.
11. Vaši izbori (npr. poruke e-pošte vezane s marketingom ili druge vrste)
Mi i ostale podružnice tvrtke Panasonic možemo koristiti vaše Osobne podatke (kao što su vaši kontaktni podaci (npr. ime, adresa, adresa e-pošte, broj telefona)) kako bismo vam poslali korespondenciju vezanu s marketingom putem pošte, e-pošte, telefona i/ili tekstualne poruke (SMS) koja se odnosi na proizvode, uređaje i druge Usluge tvrtke Panasonic u skladu s vašim preferencijama s obzirom na e-poštu i kontakt na vašem PRO Club računu.
Kada kupujete Panasonicove proizvode ili uređaje, kontaktirate naše predstavnike korisničke podrške, izradite račun ili profil za jednu od naših Usluga ili se pretplatite na jednu od naših Usluga, možete dobiti priliku da uključite opciju (ili, ako to primjenjivo pravo dopušta, da isključite opciju) primanja takve korespondencije vezane s marketingom.
Osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama u marketinške svrhe trećih strana.
Moguće je i da ćemo upotrebljavati vaše Osobne podatke da bismo personalizirali i učinkovitije ciljali naše marketinške komunikacije kako bismo u najvećoj mogućoj mjeri osigurali da je bilo koja korespondencija vezana s marketingom relevantna za vas.
Da biste isključili opciju primanja korespondencije vezane s marketingom od tvrtke Panasonic, ažurirajte svoje preferencije e-pošte i kontakta na svom PRO Club računu ili kliknite „Otkaži pretplatu” na bilo koju poruku marketinške ili promotivne e-pošte ili tekstualnu poruku (SMS) koju primite od nas.
12. Osobni podaci djece

I. Tko je dijete?
Tvrtka Panasonic djecom smatra sve osobe mlađe od 16 godina ili još mlađe dobi koja može biti određena primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.
II. Prikupljamo li osobne podatke od djece?
Svjesno ne prikupljamo niti pokušavamo prikupljati Osobne podatke od djece ili o djeci bez privole roditelja ili skrbnika. Ako ipak prikupimo Osobne podatke od djece, uvijek ćemo uložiti razumne napore kako bismo potvrdili da je privola dana ili odobrena od strane roditelja ili skrbnika djeteta.
III. Što radimo kad nam djeca pošalju Osobne podatke?
Ako saznamo da se Osobni podaci koji su nam poslani odnose na dijete bez privole roditelja ili skrbnika, u razumnoj mjeri ćemo nastojati učiniti sljedeće:
• izbrisati te Osobne podatke što je prije moguće; ili
• ako brisanje nije moguće, pobrinuti se da se ti Osobni podaci ne upotrebljavaju ni u koju svrhu te da se ne objave niti jednoj trećoj strani.
IV. Upiti roditelja ili skrbnika
Ako ste roditelj ili skrbnik i imate pitanja o obradi Osobnih podataka vašeg djeteta od strane tvrtke Panasonic, kontaktirajte nas koristeći podatke navedene u odjeljku „Dodatne informacije” u nastavku.
Izmjene ove Obavijesti o zaštiti privatnosti
Također je važno da često provjeravate ažuriranja Obavijesti o zaštiti privatnosti jer s vremena na vrijeme možemo izmijeniti ovu Obavijest o zaštiti privatnosti. Legenda „Datum posljednjeg ažuriranja” pri dnu ove stranice navodi kada je Politika posljednji put ažurirana i sve izmjene stupaju na snagu nakon objavljivanja revidirane Obavijesti o zaštiti privatnosti.
Obavijestit ćemo vas ako su te izmjene značajne i, ako to zahtijevaju primjenjivi zakoni, pribavit ćemo vašu privolu. Tu ćemo obavijest poslati putem e-pošte ili objavom obavijesti o promjenama na web-mjestu tvrtke Panasonic ili putem bilo koje relevantne Usluge.
13. Kontaktirajte nas / Dodatne informacije
Ako imate bilo kakvih pitanja koji se tiču prikupljanja, obrade ili korištenja vaših Osobnih podataka, ili ako želite ispraviti, blokirati, popraviti, prigovoriti, pristupiti, opozvati svoju privolu na ovu Obavijest o zaštiti privatnosti ili izbrisati bilo koji od vaših Osobnih podatka, kontaktirajte nas:

I. Putem pošte:
Panasonic Marketing Europe GmbH
Branch Office Zagreb / Podružnica Zagreb | Brune Bušića 27, 10020 Zagreb, Hrvatska

II. Putem e-pošte:
info.ba@panasonicproclub.com

III. Putem telefona:
0800777986
Na navedeni broj telefona možete ostvariti besplatni
telefonski poziv sa bilo koje fiksne ili mobilne telefonske linije
pružatelja telekomunikacijskih usluga na području Hrvatske, od ponedjeljka do petka, od 9.00 do 17.00.