DDD Pharmaceuticals

Prijašnje stanje: Regulirana temperatura i nadzor od ključne su važnosti za svaki pogon koji obuhvaća postupke proizvodnje i skladište farmaceutskih proizvoda . Za novi pogon tvrtke DDD Pharmaceuticals u Watfordu ne samo da je bilo potrebno kontrolirano hlađenje skladišnih prostora, već su bile potrebni i uređaji za grijanje i hlađenje za urede koji se tu nalaze.

Izazov projekta:
DDD Pharmaceuticals pruža potpunu uslugu proizvodnje farmaceutskih proizvoda za klijente u sektorima zdravstva i ljepote. Kao i za većinu farmaceutskih proizvoda, da bi se održala sigurnost, djelotvornost i učinkovitost proizvoda, okolinu u kojoj se vrši proizvodnja, skladištenje i distribucija potrebno je stalno primjereno održavati. Uz količinu od približno 15 tona proizvoda u pogonu bilo je potrebno pouzdano rješenje.

Rješenje:
Za fazu proizvodnje i skladištenja u tvrtki DDD, Panasonicov novi ECOi VRF raspon pokazao se kao idealno rješenje. U farmaceutskom pogonu instalirano je sedam 16 kW kaseta samo za hlađenje s još dodatnih pet jedinica za grijanje i hlađenje u uredima, a sve cijevima povezane s istom vanjskom jedinicom.

Analiza energije zgrade:
Kako bi se zadovoljili zahtjevi tvrtke DDD, TF Solutions odlučio se koristiti Panasonic ECOi vanjske jedinice s unutarnjim kasetama. Jedinice mogu postići nevjerojatnu COP učinkovitost do 4,04 u hlađenju i 4,56 u grijanju – omogućavajući izvrsne uštede. Instalacija je omogućila i usklađenost pogona s R22 propisima.

Komentari 3. strane:
“Zahtjevi u tvrtki DDD, iako nisu potpuno jedinstveni, bili su nešto složeniji” objašnjava John Wakefield, projektant HVAC instalacija pri DDD. “Dok se u pogonima za proizvodnju i skladištenje farmaceutskih proizvoda traže stabilni uvjeti koje je moguće pratiti i bilježiti, bio je potreban i sustav koji može omogućiti grijanje i hlađenje koje je moguće podešavati za ostale prostore u tvornici. Panasonic je pružio rješenje kojim su svi ti zahtjevi mogli biti ispunjeni u jednom sustavu, omogućavajući istodobni rad uz samo jedan komplet vanjskih jedinica”.