Panasonic za profesionalce

Panasonic pruža impresivan raspon usluga podrške za projektante, inženjere i distributere u području sustava grijanja i hlađenja.

Panasonic PRO Club

Panasonic predstavlja web-stranicu podrške za sve stručnjake profesionalno uključene u projekte grijanja i hlađenja – Panasonic PRO Club (www.panasonicproclub.com). Taj uzbudljivi novi portal pruža distributerima, instalaterima, inženjerima i projektantima izravan komunikacijski kanal s jednim od glavnih proizvođača u toj industrijskoj grani.
Web-stranica sadržava mnoštvo informacija od najnovijih programa za izbor Panasonicovih proizvoda do tehničke dokumentacije, kataloga i prikaza široke palete proizvoda za grijanje i hlađenje, uz vrlo jednostavno kretanje i korištenje.
Registrirani korisnici imat će pristup novostima putem posebnih promidžbenih akcija i koristiti prednosti tih ponuda, a uz to će moći pristupiti i korisnim poslovnim savjetima poput ideja i smjernica za uređenje izložbenog prostora ili dostavnog vozila Panasonicovim zaštitnim znakovima i promidžbenim materijalima.

Panasonic PRO-Academy širom otvara svoja vrata

Panasonic odgovorno i ozbiljno prihvaća obvezu prema svojim distributerima, projektantima i instalaterima i zbog toga je razvio sveobuhvatan program obuke. Panasonic Pro-Academy obuhvaća tradicionalan pristup podučavanju, a uz to uvodi i učenje uporabom današnje tehnologije pa nudi mogućnost e-učenja dostupnu 24 sata na dan, 7 dana u tjednu!

Novi tečajevi obuhvaćaju tri razine

Projektiranje, ugradnja, puštanje u rad i rješavanje problema
Tečajevi uključuju:
· VRF ECOi
· Aquarea toplinske pumpe na zrak (MCS akreditacija)
· Plinske toplinske pumpe (2012)
Tečajevi se održavaju u Panasonicovim podružnicama u cijeloj Europi, kao i putem web-mjesta za e-učenje Panasonic ProClub. Centri za obučavanje prikazuju najnoviju paletu Panasonicovih proizvoda i polaznicima pružaju mogućnost stjecanja izravnog iskustva rada s najnovijim upravljačima, unutarnjim i vanjskim jedinicama iz linije proizvoda VRF ECOi, Etherea, GHP i Aquarea.


Softver

Panasonic osigurava ugovorne programe koji projektantima sustava, instalaterima i dobavljačima pomažu u bržem projektiranju i dimenzioniranju sustava, izradi dijagrama ožičenja i troškovnika jednostavnim klikom na gumb.

Panasonicov novi program za projektiranje VRF sustava kompatibilan je s programom AutoCAD® i projektiranje čini jednostavnijim no ikad

ECOi VRF Designer

Panasonic ponosno predstavlja novu naprednu verziju programa za projektiranje VRF sustava – VRF Designer. Ovaj paket izgrađen je na temelju uspješnog programa za projektiranje sustava ECOi VRF Designer, a projektantima sustava, instalaterima i dobavljačima pomaže u projektiranju i dimenzioniranju sustava za Panasonicove VRF linije proizvoda. Slično kao i u dosadašnjem programu VRF Designer, nacrti ožičenja, sheme napajanja i troškovnici jednostavno se izrađuju. Uz napredniju programsku opremu iz Panasonica, projektantima je sada omogućen rad izravno iz datoteka programa AutoCAD, što postupak čini izuzetno jednostavnim i brzim. Nacrte iz programa AutoCAD, ispisane dokumente i skenirane postojeće nacrte možete unijeti u program VRF Designer i uređivati ih. Panasonicov napredni program za projektiranje VRF sustava, superučinkovit i osmišljen za rješavanje svih potreba projektanata, omogućuje stvaranje projekata velike duljine cjevovoda uz automatski izračun duljine temeljem unesenih nacrta.

Program Panasonic VRF Designer može se koristiti za sve Panasonicove ECOi 6N i FS Multi VRF sustave Uključuje sljedeće funkcije

· Jednostavne čarobnjake za izvršavanje funkcija u sustavu.
· Funkcije za automatizirano projektiranje cijevi i ožičenja.
· Izračun opterećenja za dane uvjete i cjevovod.
· Izvoz u Auto CAD (DXF), Excel i PDF.
· Detaljne sheme ožičenja i cjevovoda.

Aquarea Designer

Program omogućava projektantima sustava grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), instalaterima i distributerima odabir toplinske pumpe iz proizvodnog programa Panasonic Aquarea koja odgovara određenoj primjeni, izračun ušteda u usporedbi s drugim izvorima topline i vrlo brz izračun emisija CO2.
Pomoću programa Panasonic Aquarea Designer projektiranje je lako i jednostavno, a možete upotrijebiti verziju Quick Design ili Expert Design. Svaka od tih verzija omogućuje korisniku razvoj podataka projekta na jednostavan način, korak po korak, te odabir izlaznih izvješća (u brzom formatu Quick ili velikom formatu Large) kao HTML datoteka ili ispisa. Za stvaranje korisnih izvješća ulazni projektni podaci uključuju:
· površinu grijanja
· zahtjeve za grijanje
· protok grijanja i temperature povrata
· Klimatske podatke (iz jednostavnog padajućeg izbornika) uključujući predviđenu vanjsku temperaturu
· vrstu spremnika tople vode, kapacitet pohrane i željenu temperaturu tople vode.

Aquarea Designer izračunat će troškove energije projekta za toplu vodu, grijanje i hlađenje. Bit će prikazano vrijeme rada dizalice i izračun parametra COP (koeficijent učinkovitosti). Program omogućava projektantu prikaz za kupca usporedbe s ostalom opremom poput grijanja uobičajenim plinskim kotlovima, sustavima na lož ulje, drvo, standardne električne grijače i električne grijače za pohranu energije noću. Na taj se način uspoređuju troškovi korištenja, početnog ulaganja i održavanja. Usporedbu je moguće načiniti i za emisije CO2 i uštede.