„Panasonic“ investuoja į šilumos siurblių gamyklą Čekijoje

„Panasonic“ spartina investicijas į šilumos siurblių oras–vanduo gamybą Čekijos gamykloje

Osaka, Japonija.Panasonic Corporation“ šiandien paskelbė planuojanti iki 2026 m. kovo mėn. pasibaigsiančių finansinių metų investuoti apie 20 mlrd. jenų apie 145 mln. eurųį gamyklą Čekijoje, kad sustiprintų oras–vanduo šilumos siurblių, kurių paklausa Europoje auga, gamybą.

Šilumos siurbliai oras–vanduo, surenkantys ir panaudojantys šilumą iš oro, išmeta mažiau CO2 nei įprasti iškastinį kurą deginantys šildytuvai. Šių ekologiškų šildymo sistemų paklausa Europos rinkoje auga.

2018 m. „Panasonic“ pradėjo gaminti oras–vanduo vidaus blokus savo gamykloje Pilzene, Čekijoje („Panasonic AVC Networks Czech“ arba PAVCCZ). Nuo to laiko bendrovė aktyviai reaguoja į Europos rinkos poreikius, vietoje gamindama vietinėms Europos rinkoms skirtus įrenginius ir kartu dar labiau mažindama išmetamųjų teršalų kiekį.

Šiuo metu Europoje sparčiai keičiami energijos šaltiniai, siekiant sumažinti dujų ir kito iškastinio kuro naudojimą ir sudarant sąlygas didesniam elektrifikavimui. Dėl didėjančio aplinkosauginio sąmoningumo ir pastaruoju metu susiklosčiusių aplinkybių, susijusių su energijos tiekimu, „Panasonic“ turėjo skubiai sukurti gamybos pajėgumus, kad patenkintų didėjančią paklausą.

Investicijomis bus sudarytos sąlygos PAVCCZ gamykloje kitais finansiniais metais pradėti gaminti lauko blokus šalia jau dabar gaminamų vidaus blokų. Bendrovė siekia iki 2026 m. kovo mėn. pasibaigsiančių finansinių metų padidinti metinius gamybos pajėgumus iki 500 000 vienetų.

„Panasonic“ šilumos siurblio oras–vanduo sistemoje įdiegta unikali technologija, kurios dėka užtikrinama šildymo galia net esant žemai lauko temperatūrai. Praėjusiais finansiniais metais bendrovė taip pat pradėjo IoT (trump. iš Internet of Things, liet. — daiktų internetas) grindžiamą techninės priežiūros verslą Danijoje ir toliau vystė savo veiklą plėtodama pardavimo struktūrą įvairiose šalyse. „Panasonic“ siekia tolesnio šildymo, vėsinimo ir vėdinimo verslo apimčių augimo, kartu prisidėdama prie pasaulio aplinkos apsaugos.

Čekijos gamyklos apžvalga

Pavadinimas

„Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o.“ (PAVCCZ)

Adresas