Izjava o varovanju zasebnosti družbe Panasonic


Družba Panasonic obravnava vašo zasebnost in osebne podatke z največjim spoštovanjem. Ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU.


S to izjavo o varovanju zasebnosti vam želimo sporočiti, kako uporabljamo podatke, ki jih pridobimo o vas (imenovane »osebni podatki«, pojasnjeno v nadaljevanju). Podrobno vam želimo pojasniti, kaj počnemo, da boste imeli na dosegu informacije, ki jih potrebujete, in boste lahko sledili povezavi, če boste želeli izvedeti več. Če še vedno ne morete najti informacij, ki jih potrebujete, nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na naslov info.si@panasonicproclub.com.


Izjava o varovanju zasebnosti velja za naprave, izdelke, spletne strani ali aplikacije, ki se nanašajo na povezavo do izjave o varovanju zasebnosti (skupaj naše »storitve«), in bo veljala, če boste do naših storitev dostopali z uporabo računalnika, mobilnega telefona, tablice, televizorja ali druge naprave.


Za več informacij glede naše prakse varovanja zasebnosti kliknite na spodnjo povezavo:


1. Kdo smo?

2. Kaj so osebni podatki?

3. Katere osebne podatke družba Panasonic zbira o vas?
A. Osebni podatki, ki jih posredujete neposredno
B. Podatki o vaši uporabi storitev
C. Osebni podatki, pridobljeni od tretjih strank
D. Drugi načini, na katere lahko zbiramo vaše osebne podatke

4. Kako uporabljamo vaše podatke?

5. Komu razkrivamo vaše podatke?

6. Ukrepi, s katerimi skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov

7. Dostop do osebnih podatkov in druge vaše pravice

8. Hramba podatkov − Kako dolgo bomo hranili vaše osebne podatke?

9. Povezave do tretjih strank in izdelkov v naših storitvah

10. Piškotki

11. Vaše izbire (npr. e-poštna sporočila v povezavi s trženjem ali drugo)

12. Osebni podatki otrok

13. Spremembe te izjave o varovanju zasebnosti

14. Stopite v stik z nami/Več informacij

1. Kdo smo?

I. Panasonic Marketing Europe GmbH, organizační složka Česká republika a brunch with its registered office: in Prague 8, Corso IIa, Křižíkova 34, Postal Code 186 00, Business Identification Number: 246 55 121, registered in the Commercial Register maintained by the Municipal Court in Prague, Section A, Insert 71469 (»Panasonic«, »mi«, »nas« ali »naše«)

II. Smo del družbe Panasonic Corporation, ki ima sedež v kraju Kadoma, v prefekturi Osaka na Japonskem.

III. Imamo številna hčerinska podjetja, ki jih lahko najdete tukaj http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#renketsu.

2. Kaj so osebni podatki?

Za namene te izjave o varovanju zasebnosti so »osebni podatki« sestavljeni iz katerih koli podatkov, ki so povezani z vami, in/ali podatkov, na podlagi katerih vas je mogoče neposredno ali posredno identificirati. Podatki, ki vas določajo, lahko na primer vsebujejo vaše ime, naslov, telefonsko številko, fotografije, plačilne podrobnosti, identifikacijsko številko določenega izdelka Panasonic, podatke o lokaciji, spletni identifikator (npr. identifikator piškotkov in naslov IP) ali enega ali več dejavnikov, specifičnih za vašo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto. Ko osebne podatke združimo z drugimi podatki (tj. podatki, na podlagi katerih vas ni mogoče identificirati), združene podatke obravnavamo kot osebne podatke.

3. Katere osebne podatke družba Panasonic zbira o vas?

A. Osebni podatki, ki jih posredujete neposredno
Z nekaterimi storitvami, ki jih ponujamo, neposredno zbiramo osebne podatke.
Kadar ustvarite račun ali profil Panasonic
Ko ustvarite račun ali profil na spletni strani ali v aplikaciji družbe Panasonic (npr. ob registraciji izdelka za podaljšanje garancije ali ob prijavi za partnerja družbe Panasonic), vas prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, vključno z imenom in e-poštnim naslovom. Vsak račun Panasonic, ki ga ustvarite, bo zaščiten z geslom, vaše ime pa uporabljamo za pomoč pri preverjanju vašega računa, ko stopite v stik z našimi predstavniki podpore za stranke ali se obrnete na nas z drugim namenom.
Ko komunicirate z družbo Panasonic
Ko se obrnete na nas s prodajno poizvedbo ali ste v stiku s predstavniki podpore za stranke prek e-pošte, po telefonu ali osebno, lahko zbiramo osebne podatke, kot so vaše ime, e-poštni naslov, telefonska številka, elektronski naslov in kontaktne nastavitve. Prav tako lahko zbiramo podatke o izdelkih ali napravah Panasonic, ki jih imate v lasti, na primer njihove serijske številke in datum nakupa. Ustvarimo lahko tudi dnevnike/poročila, ki se uporabljajo pri diagnosticiranju težav, povezanih z zmogljivostjo izdelka ali aplikacije, ter zajamemo podatke, povezane s težavo. Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke in izdelke. Dostopamo lahko do vašega profila/računa Panasonic z namenom zagotavljanja ustrezne pomoči ali podpore, ki jo potrebujete, ali ste jo zahtevali. Prav tako lahko snemamo in pregledujemo vaše pogovore s predstavniki naše podpore za stranke (npr. ko se na nas obrnete po telefonu) za namene usposabljanja in obravnavanja pritožb ter za pregled vseh podatkov, ki ste jih posredovali v odgovorih ob prostovoljnem sodelovanju v anketah za stranke. Vaše pogovore z nami bomo snemali in/ali pregledovali le v obsegu, v katerem nam to dovoljuje veljavna zakonodaja, pri čemer vas bomo o tem vedno obvestili.
B. Podatki o vaši uporabi storitev
Podatke o vaši uporabi naših storitev lahko pridobimo s pomočjo programske opreme na vaši napravi/izdelku Panasonic ter s pomočjo drugih sredstev ali prek vaše uporabe naših spletnih aplikacij. Zbiramo lahko na primer naslednje:
I. podatke o napravi/izdelku, kot so model strojne opreme, številka IMEI naprave/izdelka, naslov MAC vmesnika brezžičnega omrežja naprave in mobilna telefonska številka, ki jo uporablja naprava, podatke o mobilnem omrežju, operacijski sistem vaše mobilne naprave, vrsta mobilnega brskalnika, ki ga uporabljate, nastavitve časovnega pasu in druge edinstvene identifikatorje naprave, naslov IP, podrobnosti operacijskega sistema in nastavitve naprave, ki jo uporabljate za dostop do storitev;

II. podatke dnevnika, kot so čas in trajanje vaše uporabe storitve, iskalni pojmi, ki jih vnesete prek storitve, ter katere koli informacije, shranjene v piškotkih, ki smo jih namestili na vaš izdelek/napravo ali v našo aplikacijo;

III. podatke o lokaciji, kot so signal GPS vašega izdelka ali naprave ali podatki o bližnjih dostopnih točkah Wi-Fi in oddajnikih, ki so lahko preneseni k nam, kadar uporabljate storitev. Nekatere naše storitve, ki delujejo na podlagi lokacije, zahtevajo za delovanje funkcije vaše osebne podatke. Če želite uporabljati določeno funkcijo, se boste morali strinjati z uporabo podatkov za ta namen. Soglasje lahko kadar koli umaknete s spremembo nastavitev na vaši napravi/izdelku.

C. Osebni podatki, pridobljeni od tretjih strank
Osebne podatke lahko pridobivamo od tretjih strank (tj. drugih podjetij). Za več informacij o tem preberite dodatne informacije v nadaljevanju:
Podatki iz javno dostopnih virov
Osebne podatke o vas lahko pridobimo iz javno dostopnih virov, če je prejemanje tovrstnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo. Te podatke lahko združimo z drugimi podatki, ki jih prejmemo od ali o vas.
Podatke o vas lahko pridobimo tudi s spletnih strani družabnih omrežij, če se odločite povezati s temi stranmi.
D. Drugi načini, na katere lahko zbiramo vaše osebne podatke
Osebne podatke lahko pridobivamo na druge načine. Za več informacij o tem preberite dodatne informacije v nadaljevanju:
Internetni forumi in forumi
Nekatere spletne strani in aplikacije družbe Panasonic imajo internetne forume, forume, oglasne deske, funkcijo klepeta, bloge in podobne funkcije (»objave v skupnosti«), prek katerih lahko objavljate informacije, sporočila in drug material. Pri razkrivanju osebnih podatkov prek tovrstnih storitev bodite zelo previdni, saj lahko ti podatki postanejo javni in dostopni obiskovalcem naše spletne strani in splošni javnosti.
Če želite sodelovati v javnih objavah, moramo v okviru registracije pridobiti določene osebne podatke, kot so ime, uporabniško ime, geslo, e-poštni naslov, datum rojstva in kontaktne podatke (npr. e-poštni naslov, telefonsko številko).
Promocije, igre, nagradna žrebanja in tekmovanja
Če sodelujete v promocijah, natečajih, spletnih igrah, nagradnih žrebanjih, tekmovanjih in podobnih promocijah (»aktivnosti«), lahko osebne podatke, ki jih posredujete, uporabimo za vodenje teh aktivnosti. Za vodenje teh aktivnosti vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, kot so ime, uporabniško ime, geslo, e-poštni naslov, datum rojstva in kontaktni podatki (npr. e-poštni naslov, telefonska številka).
V obsegu, v katerem so pogoji takšne promocije glede ravnanja z osebnimi podatki v nasprotju s to izjavo o varovanju zasebnosti, prevladajo pogoji promocije, zato vam svetujemo, da natančno pregledate pogoje, specifične za določeno aktivnost.
Naročnine in glasila
V primerih, ko ste naročeni na naše promocijske komunikacije in glasila, lahko zbiramo vaše osebne podatke z namenom omogočanja teh storitev. Zahtevani osebni podatki bodo vključevali e-poštni naslov in poštno številko. Zagotavljali vam bomo le naročniške storitve v skladu z veljavno zakonodajo in tiste, ki ste jih izrecno zahtevali.
Nalaganje osebnih podatkov na spletno stran ali v spletno aplikacijo družbe Panasonic
Poleg zgoraj naštetega lahko zbiramo tudi osebne podatke, ki jih zagotovite z nalaganjem vsebine (npr. potrdil ali fotografij) na naše spletne strani ali v spletne aplikacije. V takšnih primerih lahko zbiramo naslednje osebne podatke z namenom objavljanja vsebine na naših spletnih straneh ali v spletnih aplikacijah: vaše ime, e-poštni naslov in katere koli osebne podatke v vsebini, ki se jo odločite naložiti. V primerih, ko zbiramo takšno vsebino, to počnemo v skladu z veljavno zakonodajo.
Dejavnosti na spletni strani in odzivanje na kampanje
Če ste se strinjali z namestitvijo piškotkov sledljivosti, bodo naši sistemi avtomatizacije trženja sledili vašim dejavnostim na spletni strani in odzivanju na kampanje (npr. udeležba na sejmih ali glasila, na katera ste kliknili). To počnemo z namenom boljšega razumevanja strank in prilagajanja tržnih komunikacij primernosti.
Portal Panasonic Business Partner (Panasonicov poslovni partner)
Če želite postati partner družbe Panasonic, bomo morali zbrati osnovne podatke o podjetju, zaposlenem, ki opravlja registracijo podjetja (ime, e-poštni naslov, telefon), in izdelkih Panasonic, ki jih želi podjetje promovirati.
Panasonicovo usposabljanje
Panasonicovo orodje za usposabljanje je učna platforma, ki se uporablja za usposabljanje Panasonicovih poslovnih partnerjev v živo ali prek e-učenja. Rezultati usposabljanja vseh uslužbencev partnerja, ki sodeluje v usposabljanju, bodo ostali zabeleženi. Zabeleženi osebni podatki vključujejo ime, e-poštni naslov in rezultate usposabljanja.
4. Kako uporabljamo vaše podatke?
Zbrane osebne podatke lahko uporabimo za naslednje namene:
I. Registracija izdelkov/naprav − registracija vas ali vaše naprave ali izdelka za katero koli izmed naših storitev
II. Zagotavljanje naših storitev − zagotavljanje naših storitev ali določene funkcije, ki jo zahtevate, vključno z omogočenim izpolnjevanjem naših obveznosti skladno s pogodbo, sklenjeno z vami (npr. garancija za izdelek ali napravo)
III. Raziskave − povpraševanje po vaših mnenjih ali komentarjih glede naših storitev in za izvajanje drugih raziskav
IV. Prilagojena in ciljno usmerjena vsebina − zagotavljanje prilagojene vsebine in priporočil, ki temeljijo na vaših preteklih dejavnostih v naših storitvah. Osebne podatke lahko uporabimo za bolj ciljno usmerjanje naših storitev, vsebine, priporočil, oglasov in komunikacij (več informacij o tem lahko najdete v našem pravilniku o piškotkih).
V. Oglaševanje − za oglaševanje, kot je zagotavljanje prilagojenih oglasov in sponzorirane vsebine ter pošiljanje promocijskih komunikacij
VI. Analiza − za oceno in analizo našega trga, strank, izdelkov, naprav in drugih storitev (vključno s pridobivanjem vaših mnenj glede naših izdelkov in storitev ter izvajanjem raziskav o strankah)
VII. Statistika − oblikovanje anonimne in skupne statistike o uporabi naših storitev. Anonimizirane podatke lahko damo v skupno rabo s tretjimi strankami.
VIII. Izboljšanje storitev − razvoj in izboljšanje novih in obstoječih izdelkov in storitev Panasonic, priporočil, oglasov in drugih komunikacij ter pridobivanje informacij o vaših željah
IX. Storitve podpore za stranke − zagotavljanje storitev podpore za stranke za vašo napravo ali izdelek ali obravnavanje drugih poizvedb, ki jih lahko imate (npr. obravnavanje pritožbe)
X. Preprečevanje kaznivih dejanj − preprečevanje ali zaznavanje goljufij ali kaznivih dejanj
XI. Poslovni nameni − poslovno spremljanje in vodenje notranje evidence
XII. Objava vaših komentarjev − na mesta, kjer ste naložili oceno izdelka ali naprave, komentarje ali vsebine na naše spletne strani ali v aplikacije ali kjer ste sodelovali v prostovoljni raziskavi, lahko dodamo povezavo ter objavimo vaše komentarje v naših oglasih
XIII. Zakonske obveznosti − skladnost z našimi zakonskimi obveznostmi
XIV. Tekmovanja in promocije − izvajanje nagradnih žrebanj, tekmovanj in drugih promocij ali ponudb kot dovoljuje zakonodaja
XV. Usposabljanje − za usposabljanje osebja, namene zagotavljanja kakovosti, zlasti v povezavi s predstavniki podpore za stranke
XVI. Posodobitve − za komunikacijo z vami, vključno s komunikacijo z vami o vašem računu, profilih ali transakcijah z nami, pri čemer vam posredujemo pomembne informacije o vaših izdelkih, napravah, aplikacijah ali drugih storitvah, za pošiljanje obvestil o kakršnih koli spremembah naše izjave o varovanju zasebnosti in, kjer dovoljujete vi in veljavna zakonodaja, za trženje, pošiljanje ponudb in promocij za naše storitve
Zakonodaja nam dovoljuje uporabo osebnih podatkov, kot je opredeljeno zgoraj, na podlagi ravnanja v skladu z našim »zakonitim interesom«.

Umik izdelka − v malo verjetnih okoliščinah, v katerih mora družba Panasonic umakniti izdelek, ki vključujejo varnostne razloge, se vaši podatki uporabljajo za vzpostavitev stika z vami za posredovanje navodil o tem, kako vrniti izdelek.
Tržne komunikacije
Družba Panasonic lahko uporablja vaše osebne podatke za posredovanje glasil in drugih sporočil po pošti, e-pošti, telefonu in/ali besedilnih sporočilih (SMS), samo če ste podali soglasje za to ali nam to dovoljuje veljavna zakonodaja. Za več informacij o tem glejte razdelek »Vaše izbire« te izjave o varovanju zasebnosti.
Združevanje osebnih podatkov
Osebne podatke, ki jih pridobimo od vas (vključno s podatki, pridobljenimi od drugih hčerinskih družb Panasonic), lahko združujemo v obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja. Združujemo lahko na primer številne različne podatkovne baze, ki vsebujejo vaše osebne podatke, z namenom zagotavljanja boljših podpornih storitev in bolj personalizirane vsebine (npr. trženja in oglasov).
5. Komu razkrivamo vaše podatke?
Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili tretjim strankam za njihovo neodvisno oglaševanje ali poslovne namene. Vaše podatke pa lahko razkrijemo naslednjim subjektom:
I. Hčerinske družbe Panasonic
Vaše osebne podatke bomo morda morali prenesti drugim hčerinskim družbam Panasonic za zagotavljanje storitev, ki jih zahtevate, ali katerih koli drugih storitev/pomoči, ki jo zahtevate. Vse hčerinske družbe Panasonic morajo upoštevati pravila o varovanju zasebnosti, ki so določena v tej izjavi o varovanju zasebnosti, ali drug pravilnik o varovanju zasebnosti, s katerim vas lahko seznanijo.
II. Ponudniki storitev
Tretje ponudnike storitev uporabljamo za pomoč pri upravljanju določenih dejavnosti in storitev v našem imenu, kot so ponudniki klicnih centrov, ki jih uporablja družba Panasonic za zagotavljanje storitev našim strankam, oskrba s podatki, čiščenje podatkov, izpolnjevanje vaših nakupov in dostava izdelkov, obdelava plačil s kreditno kartico, pošiljanje pošte in elektronske pošte, pošiljanje besedilnih sporočil (SMS), zagotavljanje oglasov, analiza uporabe storitev, spremljanje učinkovitosti naših tržnih kampanj, omogočanje uporabnikom, da se povežejo z družbenim omrežjem, zagotavljanje storitev preverjanja prevar in storitev podpore za stranke. Vaše osebne podatke lahko delimo s takšnimi tretjimi ponudniki storitev zgolj z namenom, da jim omogočimo izvajanje storitev v našem imenu, delovali pa bodo izključno v skladu z našimi navodili. Tukaj so primeri tretjih ponudnikov storitev, ki jih uporabljamo:
a. ponudniki e-poštnih storitev − storitve v oblaku ponudnikov Marketo in Oracle Marketing Cloud uporabljamo za pomoč pri pošiljanju e-poštnih sporočil v skladu z vašimi nastavitvami glede trženja;
b. ponudniki analitičnih storitev − ponudnike analitičnih storitev uporabljamo za pomoč pri razumevanju uporabe naših izdelkov/naprav in drugih storitev, kar nam omogoča izboljšanje naših storitev. Ponudniki analitičnih storitev, ki jih trenutno uporabljamo so Google Analytics, Marketo in Oracle Marketing Cloud. Za več informacij glejte naš pravilnik o piškotkih.
III. Ponudniki družbenih omrežij
Določenim ponudnikom družbenih omrežij lahko zagotavljamo vaše osebne podatke z namenom, da nam pomagajo prikazovati oglase o storitvah na vaših straneh družbenega omrežja. Vaše osebne podatke bomo dali v skupno rabo s ponudniki družbenih omrežij samo v skladu z vašimi željami glede trženja in veljavno zakonodajo.
IV. Tretje stranke, če to zahteva zakonodaja, ali za zaščito naših storitev
Vaše osebne podatke bomo razkrili z namenom upoštevanja veljavne zakonodaje ali odziva na veljaven pravni postopek, vključno z organi kazenskega pregona ali drugimi državnimi agencijami; z namenom zaščite naših strank (npr. za preprečevanje vsiljene pošte ali poskusa goljufanja uporabnikov naših storitev); za upravljanje in vzdrževanje varnosti naših storitev (npr. za preprečevanje ali zaustavitev napada na naše sisteme ali omrežja); za zaščito pravic ali premoženja družbe Panasonic, vključno z uveljavljanjem pogojev ali sporazumov, ki urejajo uporabo naših storitev.
V. Anonimna statistika
Pripravljamo in razvijamo anonimne, združene ali splošne podatke in statistiko za različne namene (kot je predstavljeno v tej izjavi o varovanju zasebnosti). Ker so ti podatki anonimni (tj. na podlagi teh podatkov vas ni mogoče identificirati), jih ne obravnavamo kot osebne podatke. Kot takšne jih lahko dajemo v skupno rabo s katero koli tretjo stranko (npr. našimi hčerinskimi družbami, partnerji, oglaševalci ali drugimi).
VI. Druge stranke, povezane s poslovnimi transakcijami
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretji stranki, ki ni hčerinsko podjetje družbe Panasonic, v sklopu reorganizacije, združitve, prenosa, prodaje, skupnega podjetja, prenosa pogodbe, drugega razpolaganja s celotnim ali delom poslovanja, sredstvi ali delnicami družbe Panasonic, kar brez omejitev vključuje bankrot ali podoben postopek.
VII. Konkurenčni ponudniki tretjih strank
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo sponzorjem tretjih strank za stave, tekmovanja, brezplačna nagradna žrebanja, tekmovanja in podobne promocije. Te tretje ponudnike vam bomo predstavili, preden boste vstopili v tekmovanje, stave, nagradna žrebanja ali podobne promocije.
VIII. Druge stranke z vašim soglasjem po vaši meri
Vaše osebne podatke lahko dajemo v skupno rabo s tretjimi strankami, če se s tem strinjate ali to zahtevate.
Številne Panasonicove storitve vam dajejo možnost nalaganja in dajanja v skupno rabo določenih osebnih podatkov, kot so sporočila, fotografije, videoposnetki in druga vsebina. Vse osebne podatke, ki jih naložite in daste v skupno rabo na javno dostopnem profilu, lahko vidijo in do njih dostopajo tudi drugi. Prav zato morate biti pri uporabi takšnih Panasonicovih storitev vedno previdni.
6. Ukrepi, s katerimi skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov
Družba Panasonic je sprejela stroge fizične in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov, ki jih zbiramo v povezavi z našimi storitvami. Vseeno upoštevajte, da kljub izvajanju strogih ukrepov za zaščito vaših osebnih podatkov, nobena spletna stran, izdelek, naprava, spletna aplikacija ali prenos podatkov, računalniški sistem ali brezžična naprava ni popolnoma varna, zato vam ne moremo jamčiti za varnost vaših osebnih podatkov.
Lokacija osebnih podatkov
Osebni podatki, ki jih zbiramo, so shranjeni in se obdelujejo v Evropskem gospodarskem prostoru (»EGP«).

Šifriranje
Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, so zajeti, se prenašajo in shranjujejo z uporabo šifriranja. Podatki so shranjeni v visoko zaščitenih podatkovnih centrih.
Drugi varnostni ukrepi
Informacijska varnost, vključno z varstvom osebnih podatkov, je organizirana v globalnem Panasonicovem programu, imenovanem »Information Security Management (ISM)« (Upravljanje informacijske varnosti). Namen, standardi in ukrepi za izvajanje so določeni v globalno veljavnem pravilniku, standardih in smernicah. Vsi srednjeevropski IT-sistemi so zunanje ocenjeni in sodijo pod ureditev certifikata ISO 27001. Program in vsi njegovi deli upoštevajo strog vsakoletni pristop PDCA z namenom varovanja zaupnosti, integritete in razpoložljivosti vseh podatkov skozi celoten življenjski cikel podatkov, od zbiranja do uničenja.
Uporaba družbenih medijev in funkcij foruma
Določene storitve vključujejo družbeno omrežje, klepetalnico ali funkcije foruma. Zagotoviti morate, da pri uporabi teh funkcij ne posredujete nobenih osebnih podatkov, za katere ne želite, da bi jih videli, zbirali ali uporabljali drugi uporabniki.
7. Dostop do osebnih podatkov in druge vaše pravice
Družba Panasonic bo zbirala, shranjevala in obdelovala vaše osebne podatke v skladu z vašimi pravicami, navedenimi v kateri koli veljavni zakonodaji o varstvu podatkov.
Vaše pravice po veljavni zakonodaji o varstvu podatkov vključujejo pravico dostopa do kopije vaših osebnih podatkov, pravico do zahteve za izbris ali posodobitev vseh netočnih osebnih podatkov in v nekaterih primerih pravico do nasprotovanja obdelavi vaših osebnih podatkov. Pravica do umika soglasja − kjer ste se strinjali z našo obdelavo osebnih podatkov, imate pravico takšno soglasje kadar koli umakniti. Če želite soglasje za obdelavo umakniti, stopite v stik z nami na načine, navedene na koncu izjave o varovanju zasebnosti.
Uveljavljanje vaših pravic
Če želite uveljavljati katero koli izmed pravic, ki so vam na voljo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov, stopite v stik z nami na načine, navedene na koncu izjave o varovanju zasebnosti. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v čim krajšem času, najpozneje v enem mesecu po prejemu takšne zahteve, razen če daljše obdobje dovoljuje veljavna zakonodaja s področja varstva podatkov. Za obravnavo vaše zahteve lahko zaračunamo razumno ceno, o čemer vas bomo obvestili. Prosimo upoštevajte, da vam bomo storitev zaračunali le v primerih, ko nam to dovoljuje veljavna zakonodaja s področja varstva podatkov.
Pritožbe
Če vas skrbi, da ne ravnamo skladno z vašimi zakonitimi pravicami, ki so vam na voljo v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva podatkov, se lahko obrnete na pisarno informacijskega pooblaščenca (www.uoou.cz), ki je nadzornik varstva podatkov v Češka.
8. Hramba podatkov − Kako dolgo bomo hranili vaše osebne podatke?
Vaše osebne podatke bomo hranili za obdobje, ki je potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere so bili vaši osebni podatki zbrani.
Osebne podatke razvrščamo v naslednje specifične kategorije z različnimi obdobji hrambe:
• Udeleženci tekmovanja − 1 leto
• Privolitve za trženje − ostanejo privolitve do vaše odjave; takrat bodo vaši podatki ohranjeni na seznamu za zadržanje, s čimer bomo zagotovili skladnost z vašo zahtevo
• Prodajni obrazci za stik ali vhodne telefonske prodajne poizvedbe − 1 leto
• Garancijske registracije in klici storitev za stranke − 5 let. V primeru umikov izdelka bomo morda morali stopiti v stik z vami (zdravje in varnost).
• Stranke in partnerji − 6 let od zadnjega stika z vami (e-pošta, sestanek, telefonski klic)
Opomba: Če vaši osebni podatki pripadajo več kot eni kategoriji, prevlada najdaljše obdobje hrambe. Ko vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namen, za katerega so bili zbrani ali kot zahteva veljavna zakonodaja, bodo izbrisani in/ali vam vrnjeni v skladu z veljavno zakonodajo.
9. Povezave do tretjih strank in izdelkov v naših storitvah
Naše spletne strani, aplikacije in izdelki lahko vsebujejo povezave do spletnih strani tretjih strank, ki jih ne upravlja družba Panasonic, in naših spletnih strani, vaš izdelek in naprave pa lahko vsebujejo aplikacije, ki jih lahko prenesete od tretjih strank. Teh povezanih spletnih strani in aplikacij ne nadzoruje družba Panasonic, zato nismo odgovorni za prakse varovanja zasebnosti ali vsebino teh spletnih strani in spletnih aplikacij. Če se odločite uporabljati spletne strani ali aplikacije tretjih strank, bo osebne podatke, ki jih zbira spletna stran ali aplikacija tretje stranke, urejal pravilnik o zasebnosti zadevne tretje stranke. Priporočamo vam, da si vzamete čas in pregledate pravilnike o zasebnosti tretjih strank, ki jim posredujete osebne podatke.
10. Piškotki
Kaj so piškotki?
Družba Panasonic kot tudi nekatere druge tretje stranke, ki zagotavljajo vsebino, oglaševanje ali druge funkcije v naših storitvah, lahko na določenih področjih naših storitev uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih lahko prebere spletni strežnik v domeni, ki je namestila piškotek na vaš trdi disk. Piškotke lahko uporabljamo za shranjevanje vaših želja in nastavitev, za pomoč pri prijavi, za zagotavljanje ciljno usmerjenih oglasov ter analizo dejanj na strani.
Več informacij o piškotkih
Za več informacij o tem, kaj so piškotki, kako jih družba Panasonic in tretje stranke uporabljajo, ter podrobnosti o tem, kako lahko piškotke onemogočite, glejte naš Pravilnik o piškotkih.
11. Vaše izbire (npr. e-poštna sporočila v povezavi s trženjem ali drugo)
Skupaj s hčerinskimi podjetji Panasonic lahko na podlagi vaših e-poštnih in kontaktnih nastavitev v računu PRO Club vaše osebne podatke (kot so vaši podatki za stik (npr. ime, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka)) uporabljamo za pošiljanje tržne korespondence po pošti, e-pošti, telefonu in/ali besedilnih sporočilih (SMS) v povezavi z izdelki, napravami in drugimi storitvami Panasonic.
Ko kupite izdelke ali napravo Panasonic, stopite v stik s predstavniki podpore za stranke, ustvarite račun ali profil za eno izmed naših storitev ali se naročite na eno izmed naših storitev. Dobili boste priložnost, da izberete (ali, kjer dovoljuje veljavna zakonodaja, prekličete) prejemanje takšne tržne korespondence.
Osebnih podatkov ne dajemo v skupno rabo s tretjimi strankami za namene trženja teh tretjih strank.
Prav tako lahko vaše osebne podatke uporabljamo za personalizacijo in bolj učinkovito ciljno usmerjenost tržnih komunikacij za zagotavljanje ustreznosti tržno usmerjene korespondence v možnem obsegu.
Za preklic prejemanja Panasonicove tržno usmerjene korespondence posodobite e-poštne in kontaktne nastavitve v računu PRO Club ali kliknite »Odjava« od prejemanja vseh tržnih ali promocijskih e-poštnih ali besedilnih sporočil (SMS), ki vam jih pošiljamo.
12. Osebni podatki otrok

I. Kdo je otrok?
Družba Panasonic šteje, da je otrok vsaka oseba, mlajša od 16 let, ustrezno mlajšo starost pa lahko določajo tudi veljavni zakoni o varstvu podatkov.
II. Ali zbiramo osebne podatke otrok?
Zavedno ne zbiramo oziroma ne poskušamo zbirati osebnih podatkov otrok brez soglasja staršev ali skrbnikov. V primeru zbiranja osebnih podatkov otrok po svojih najboljših močeh vedno skušamo preveriti, ali so za zbiranje dali soglasje starši ali skrbniki.
III. Kako ravnamo v primeru, ko nam osebne podatke posredujejo otroci?
Če izvemo, da se osebni podatki, ki so nam bili posredovani, nanašajo na otroka, pri čemer so bili podatki posredovani brez soglasja staršev ali skrbnikov, si prizadevamo za naslednje:
• za čimprejšnji izbris osebnih podatkov;
• če izbris ni mogoč, poskrbimo, da ti osebni podatki niso uporabljeni za noben namen in da niso razkriti nobeni tretji stranki.
IV. Poizvedbe staršev ali skrbnikov
Če ste starši ali skrbniki in imate vprašanja glede Panasonicove obdelave otrokovih osebnih podatkov, se obrnite na nas z uporabo podatkov, navedenih v razdelku »Več informacij« v nadaljevanju.
Spremembe te izjave o varovanju zasebnosti
Pomembno je, da občasno preverite posodobitve te izjave o varovanju zasebnosti, saj jo lahko občasno spremenimo. V razdelku »Datum zadnje posodobitve« na dnu strani je navedeno, kdaj je bila izjava nazadnje posodobljena, vse spremembe pa bodo začele veljati po objavi pregledane izjave o varovanju zasebnosti.
Če gre za večje spremembe, vas bomo o njih obvestil, če to zahteva veljavna zakonodaja, pa bomo pridobili tudi vaše soglasje. To izjavo vam bomo posredovali po e-pošti ali z objavo sprememb na spletni strani družbe Panasonic oziroma prek ustreznih storitev.
13. Stopite v stik z nami/Več informacij
Če imate kakršno koli vprašanje glede zbiranja, obdelave ali uporabe osebnih podatkov oziroma če želite popraviti, blokirati, dopolniti, nasprotovati, dostopati ali razveljaviti svoje soglasje za kateri koli veljaven vidik izjave o varovanju zasebnosti ali pa izbrisati katere koli izmed svojih osebnih podatkov, se obrnite na nas:

I. Po pošti:
Panasonic Marketing Europe GMBH - podruznica Slovenija
Smartinska cesta 152G, 1000 Ljubljana, Slovenia

II. Po e-pošti:
info.si@panasonicproclub.com

III. Po telefonu:
+38651308300, od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00.