Panasonic flytter produktionen af varmepumper til Europa

Panasonic flytter produktionen af varmepumper til Europa

ved 12-10-2018 Pressemeddelelse


Panasonic åbner en ny fabrik i Pilsen i Tjekkiet. Fabrikken skal producere luft-til-vand varmepumper og kommer som et resultat af øget efterspørgsel og et ønske om at være nærmere de nordiske markeder.

Efterspørgslen på Panasonics luft-vand varmepumpeprodukter på det nordiske marked er stigende. Derfor har Panasonic valgt at placere en ny fabrik til produktion og udvikling af Aquarea-produkterne tættere på det nordiske marked. Den stigende efterspørgsel kommer både fra installatører, der installerer luft-vand-systemer i allerede eksisterende huse, men også fra en stor del af nybyggermarkedet.

Panasonic ser frem til at have den fremtidige produktudvikling tæt på det nordiske marked:

‘Vi er meget stolte af de nye faciliteter og muligheder, det giver os her i Norden og resten af Europa. Vi ser en årlig vækst og efterspørgsel efter Aquarea luft-til-vand-produkterne i Europa, og med den nye fabrik vil vi kunne imødekomme efterspørgslen hurtigere og ligefrem på en mere bæredygtig måde,’ siger Sofia Törnlöf, marketing manager for Panasonic Nordic.

Hurtigere leverancer

Panasonics luft-til-vand-varmepumper i Aquarea-serien giver varme, afkøling og varmt vand ved brug af energien fra luften. Desuden er det en billigere, renere og et mere bæredygtigt alternativ til fossile brændstoffer og elektriske løsninger.

Panasonic har tidligere fragtet luft-til-vand varmepumper til Europa fra fabrikken i Malaysia. De nye produktionsfaciliteter i Tjekkiet gør det endnu lettere for Panasonic at imødekomme efterspørgslen og arbejde med produktdesign, der lever op til europæiske foreskrifter. For Panasonics kunder bliver leverancetiden på Aquarea-produkterne reduceret nu takket være den kortere transportdistance, hvilket også bidrager til at reducere den miljømæssige påvirkning det har at transportere produkter fra Malaysia.

Siden 2010 har Panasonic sat standarden for luft-til-vand varmepumper i Europa med sin pålidelighed, enkelthed og innovation. Ifølge Panasonics plan vil den nye fabrik, som starter med en enkelt produktionslinje, gradvist øge produktionen til op mod 40.000 Aquarea-enheder om året. Derved bliver det en af Panasonics hovedfabrikker for Aquarea. Med over 60 års erfaring inden for varme- og køleløsninger fortsætter Panasonic med at udvikle produkter med energieffektivitet og bæredygtighed for øje for at sikre en mere energieffektiv fremtid for kunderne.