Petroc College

Locatie: Barnstaple, Devon, UK
Type project: Nieuwbouw
Adviesbedrijf: Energy Specialists
Installateur: e-Future Plumbing and Renewables
Geïnstalleerd in: 2012

Achtergrond: 
Een duurzaam huis, dat is gedoneerd door woningbouwer Loosemore & Son, geeft studenten een hands-on experience door hen te laten trainen met de laatste energiebesparende apparatuur. Hiermee zetten studenten de eerste stap op de ladder om competente installateurs te worden in de civiele techniek.

Oplossing:
Het huis met een houten frame is oorspronkelijk voorzien om dezelfde layout te hebben als een modern huis: leefruimtes, slaapkamers, kuikens en badkamers. De ruimte is nu omgebouwd tot een trainingsruimte met workshops, klaslokalen en kantoren. De locatie is voorzien van een Panasonic warmtepomp. 

Analyse van het gebruik:
Het Panasonic Aquarea T-CAP Mono-Bloc systeem geeft studenten de mogelijkheid kennis te maken met de nieuwste warmtepomptechnologieën. Panasonic's T-CAP warmtepomp produceert watertemperaturen van 50 tot 55’C en is een zeer efficiënte manier om verwarmingskosten tot 65% terug te dringen. Het systeem behaalt een indrukwekkende COP (Coefficient of Performance) van 4.47.

Commentaar van derden: 
"Ik houd van de Panasonic Aquarea T-CAP. Het is een zeer efficiënt systeem dat zeer snel opwarmt. We hadden een warmtepomp nodig die een hoge temperatuur kan realiseren en dit systeem voldoet aan deze eis. De T-CAP is zeer geschikt voor renovatieprojecten en kan goed overweg met de temperaturen die nodig zijn voor radiatoren in een huis van deze omvang. Dit is iets wat veel andere warmtepompen niet kunnen", zegt Darren Kirk van e-Future Plumbing and Renewables.