ECO G Warmtewisselaar voor hydraulische toepassing. Installatie voorbeeld

AANSLUITING OP “CLOSE CONTROL”-COMPUTERAPPARATUUR. Een grote internationale bank zat met het probleem dat de beschikbare elektriciteit voor de IT-apparatuur benodigd werd, zodat er voor de koeling voor een gasgebaseerd 450kW-systeem moest worden gekozen. De buitenunits werden via waterwarmtewisselaars op de koelspiralen binnenin de “close contol”-eenheden aangesloten, en veranderen dus niets aan de temperatuur- en luchtvochtigheidspecificaties. Via de warmwaterfunctie kon 100kW aan warm water in het gebouw worden aangevoerd, wat bovendien een bijzonder positieve weerslag op de CO2-uitstoot had.
This drawing is copyright. // 1. Do not scale this drawing // 2. Errors / omissions to be immediately notified to the Engineer. // 3. All dimensions to be checked on site.
A: Lage druk warm water aanvoer B: Feed C: Retoer D: Voeding gastoevoer E: 65 mm CHW F&R F: 150 mm Header
G: 100 mm CHW F&R H: Koellast ruimt A I: Koellast ruimte B J: Luchtgekoelde chiller K: Automatische hervuleenheid L: 100 liter expansievat
Dit L-design levert een C02 uitstoot op, die 26% (oftewel 166 ton per jaar) onder de uitstoot van elektrische koelsystemen ligt. Wijzigingen van de specificaties zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Algemene opmerking:
  • Koelen binnentemperatuur tot 27 °C DB 19 °C WB bij een buitentemperatuur van 35 °C DB 24 °C WB 
  • Verwarmen binnentemperatuur tot 20 °C DB bij een buitentemperatuur van 7 °C DB 6 WB.
Aansluiting op waterkoelspiralen van een luchtbehandelingskast.
Een bekend restaurant in Londen was op zoek naar grote hoeveelheden verse lucht om een perfect gastronomisch kader te kunnen garanderen. De op de koelspiralen van het luchtverversingssysteem aangesloten op GHP-eenheden zorgden ervoor dat de lucht zowel in de zomer als in de winter als prettig ervaren werd.
Chiller vervangen voor de aanvoer van koud water naar de ventilatorspoelen
Toen een aantal oude koelers aan vervanging toe waren, zorgden GHPs met water warmtewisselaars ervoor dat dit project in meerdere stappen kon worden uitgevoerd. Hiervoor werden de voorhanden leidingen en ventilatorspiralen gebruikt. De vervanging was op tijd klaar, bleek uiteindelijk voordeliger en omzeilde alle koudemiddelproblemen i.v.m. een krappe ruimte.