Nieuw R32 koudemiddel

Een ‘kleine’ verandering die alles verandert
Niet iedereen is klaar voor verandering. Er zijn sommige die zich tegen de toekomst verzetten. Bij Panasonic geloven we echter in technologieën die het leven van mensen verbeteren. Dit is dan ook de reden dat wij een nieuwe generatie airconditioners op basis van het koudemiddel R32 op de markt brengen: de toestellen zijn eenvoudiger te installeren, milieuvriendelijker en besparen energie.
Het resultaat? Een betere zorg voor zowel mensen als de planeet. Er zullen altijd mensen zijn die zich verzetten tegen verandering. Wij zeggen echter: Vaarwel gisteren. Hallo R32.
Vandaag Panasonic, morgen iedereen. 
Door de Europese regelgeving CE 517/2014 is het vanwege milieuredenen verplicht om gefluoreerde gassen (F-gassen) zoals R410A te vervangen. Hiervoor geldt een overgangsperiode die loopt van 2017 tot 2030. 
Is dit reden te wachten? Nee. Onze inzet op innovatie wordt niet verhinderd door data. 
Dit is dan ook de reden dat wij nu al met onze nieuwe generatie airconditioners komen, die gebruik maakt van het koudemiddel R32. 
Wat betekent dit in de praktijk?
Een betere gezondheid voor zowel mensen als onze planeet
Innovatie draait niet alleen om technologie. Het is een instelling. 
Leiderschap is niet iets dat je krijgt, je moet het bewijzen. Dit is de reden dat Panasonic er iedere dag naar streeft onze airconditioners zeer betrouwbaar en verrassend efficiënt te maken, met een minimale geluidsproductie en de laagst mogelijke impact op het milieu. 
Dit combineren we met geavanceerde en elegante ontwerpen. Onze airconditioners zijn innovatief aan de binnenzijde en mooi aan de buitenzijde. 
Het beste bewijs van onze inzet is het feit dat wij vooruit lopen op de markt door het R32 koudemiddel te omarmen in onze volledige reeks airconditioners voor thuisgebruik. Met een combinatie van uitmuntend comfort in huis en een perfecte harmonie met de omgeving realiseren we een enorme technologische voorsprong.
En de toekomst?
Onze grootste uitdaging vandaag de dag is strijden om het milieu te helpen. Hoe doen we dit? Door een grotere energie-efficiëntie en minimaal energieverbruik te realiseren, zodat we het gebruik van de fossiele brandstoffen op onze planeet verminderen. Daarnaast draagt ook de inzet van geavanceerde koudemiddelen zoals R32 hieraan bij, dat is opgenomen in onze volledige productreeks voor thuisgebruik. Want dat is waar technologie om draait: het onmogelijke mogelijk maken.
Bij Panasonic zetten we sterk in op gezondere levensstijlen en het terugdringen van de opwarming van de planeet. We blijven daarom geavanceerde, efficiënte en betrouwbare oplossingen op de markt brengen. 
Onze inzet op innovatie is niet nieuw. Panasonic zet hier sinds zijn oprichting in 1918 op in. We innoveren dus al een lange tijd, en willen innovatie nu naar een nog hoger niveau tillen.   • NIEUWE KOUDEMIDDEL
  • 0% IMPACT OP DE OZONLAAG
  • HOGERE ENERGIE-EFFICIËNTIE
  • 30% MINDER KOUDEMIDDEL
  • 75% MINDER IMPACT OP DE OPWARMING VAN DE AARDE