Installateurs en distributeurs bijgepraat op Panasonic Event 2019

18/04/2019

Installateurs, distributeurs en de pers zijn op het Panasonic Event 2019 bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van Panasonic heating & cooling solutions. Met 150 deelnemers is het event meer dan geslaagd.

Het Panasonic Event 2019 werd op dinsdag 16 april 2019 georganiseerd in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch. Accountmanagers Michael Maessen en William van Driel lieten de bezoekers op het evenement kennismaken met een viertal nieuwe producten van Panasonic:

  • De BIG PACi R32: Met de nieuwe BIG PACi R32 kunnen ook commerciële gebruikers de overstap maken op het koudemiddel R32, dat minder impact heeft op het milieu dan zijn voorloper R410A. BIG PACi R32 heeft een lager energieverbruik dan zijn voorganger, waardoor ondernemers kostenbesparingen kunnen realiseren. De BIG PACi R32 is beschikbaar met een vermogen van 20kW en 25kW. De modellen zijn voorzien van een compactere binnenunit dan hun voorganger, wat de installatie vereenvoudigd. Optioneel is de BIG PACi R32 vanaf mei 2019 leverbaar met een PRO-HT Tank.

  • De PRO-HT Tank: De PRO-HT Tank DHW is een nieuwe boiler die beschikbaar is in drie capaciteiten: 200, 500 en 1.000 liter. De boiler kan worden gecombineerd met een ECOi 3-pijps unit, waardoor gratis warm water met een temperatuur van maximaal 65˚C kan worden geproduceerd. Een COP van 6,70 maakt de PRO-HT Tank DHW een interessante oplossing voor grote commerciële toepassingen. De oplossing maakt het mogelijk om op duurzame wijze warm water te produceren en kostenbesparingen te realiseren.

  • De Aquarea J Generatie: Deze nieuwe lucht-water warmtepomp op basis van het milieuvriendelijke koudemiddel R32 biedt een hogere energie-efficiëntie dan zijn voorganger, de Aquarea H Generatie. De warmtepomp zet gratis beschikbare lucht in als duurzame energiebron, kan warm tapwater met een temperatuur van 60˚C leveren en koelt tot 10˚C. De Aquarea J Generatie kan worden gecombineerd met zonnepanelen om met gratis zonne-energie te koelen.

  • De Etherea VKE-reeks: De nieuwe Etherea VKE-modellen zijn de meest energie-efficiënte Etherea airconditioners ooit. De units beschikken over energielabel A+++ bij zowel verwarmen als koelen. De Etherea VKE is voorzien van allerlei handige en slimme functies, zoals een ingebouwde WLAN-module voor beheer op afstand, nanoe X-luchtzuiveringstechnologie voor een gezond binnenklimaat en Aerowings-technologie voor een gelijkmatigere verdeling van de luchtstroom.

Trainingen voor nieuwe J Generatie
Na de presentaties van Maessen en Van Driel was het woord aan Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam en Belgische herenhockeyteam. Lammers riep installateurs op zich te blijven verbeteren, onder meer door de trainingen van Panasonic voor de nieuwe J Generatie te volgen. Deze trainingen gaan vanaf 16 mei van start. U kunt zich inschrijven via de PRO Club.

Loterij
Bezoekers maakten tijdens het Panasonic Event 2019 kans op mooie prijzen, die werden verloot onder de aanwezigen. Zo werd een Panasonic headset, een home cinema set en een Panasonic FX780 4K televisie weggegeven aan installateurs.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel, waar aanwezigen de gelegenheid hadden het event na te bespreken en te netwerken.