Panasonic verbetert luchtkwaliteit met nanoe X-technologie

16/06/2020

Panasonic Heating and Cooling Solutions voorziet zijn airconditioners voor residentieel en commercieel gebruik van nanoe X. Deze technologie gaat tot 99,9% van de bacteriën en virussen tegen. Ook verwijdert de technologie pollen uit de lucht en dringt hiermee hooikoortsklachten terug.

Allergenen zijn gedurende het hele jaar aanwezig. In de lente kampen meer mensen dan gebruikelijk met allergieën. Zo is hooikoorts één van de meest voorkomende seizoensgebonden allergieën van Europa. Met nanoe X speelt Panasonic Heating and Cooling Solutions hierop in. De luchtzuiveringstechnologie neutraliseert de pollen en vermindert hiermee hooikoortsklachten bij gebruikers.

Tot 4.800 miljard OH-radicalen per seconde
De nanoe X-technologie van Panasonic genereert hydroxylradicalen (OH-radicalen), die zijn opgenomen in waterdeeltjes van nanoformaat. De technologie produceert tot 4.800 miljard OH-radicalen per seconde voor het reinigen van het binnenklimaat. Hydroxyl oxideert organische deeltjes en bacteriën in de atmosfeer, die hierdoor worden geneutraliseerd. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Een hogere concentratie van OH-radicalen zorgt voor een effectievere bestrijding van vervuiling, met schonere lucht tot gevolg. Ook als de airconditioner niet verwarmt of koelt, filtert de technologie op kosteneffectieve wijze pollen, vervuiling, schimmels, virussen en zelfs sigarettenrook uit de lucht. De OH-radicalen die nanoe X genereert kunnen dankzij hun kleine formaat doordringen in kleding.

Standaard beschikbaar op Etherea modellen en vloermodellen
nanoe X wordt standaard geleverd op Panasonic's Etherea airconditioners en vloermodel airconditioners voor thuisgebruik. De technologie is ook beschikbaar op de commerciële producten van Panasonic. Zo is de technologie optioneel leverbaar op de 90x90 cassette.