Panasonic lanceert Aquarea J Generatie lucht-water warmtepompen

13/03/2019

Energie-efficiënte lucht-water warmtepompen op R32

Panasonic lanceert de nieuwe Aquarea J Generatie. De nieuwe lucht-water warmtepomp maakt gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R32 en is energie-efficiënter dan zijn voorganger, de Aquarea H Generatie.

De Aquarea warmtepompen zijn een efficiënte reeks lucht-water warmtepompen, die gratis beschikbare lucht inzetten als duurzame energiebron. Nieuw binnen de Aquarea reeks is de J Generatie, de opvolger van de Aquarea H Generatie. De J Generatie is gepresenteerd op de ISH, de grootste vakbeurs voor energie en water ter wereld.

Energielabel A+++ en gunstige COP
De Aquarea J Generatie is een efficiënte lucht-water warmtepomp die beschikt over energielabel A+++ in lage temperatuur modus. Dit label is conform de energielabel schaal die geldig is per 26 september 2019. De modellen leveren een gunstige COP. Zo heeft het All-In-One 3 kW model een COP van 5,33 in verwarmingsmodus en een COP tot 3,3 tijdens de productie van warm water.

De nieuwe generatie Aquarea lucht-water warmtepompen maakt gebruik van R32. Dit koudemiddel is eenvoudig te recycling, heeft geen impact op de ozonlaag en 75% minder impact op de opwarming van de aarde (Global Warming Potential) ten opzichte van R410A. De Aquarea J Generatie helpt hiermee de CO2-voetafdruk van een gebouw terug te dringen. Ook zijn de warmtepompen financieel aantrekkelijk met een hogere efficiëntie en het gebruik van 30% minder koudemiddel.

Ingebouwde sensoren optimaliseren efficiëntie
Aquarea J Generatie kan warm tapwater met een temperatuur van 60˚C leveren. Door de configuratie van de unit te optimaliseren voor de warm tapwaterbehoefte van de gebruiker kan de efficiëntie van de warmtepomp verder worden verbeterd. De Aquarea J Generatie detecteert dankzij ingebouwde sensoren onverwachte pieken in vraag en past automatisch zijn werking aan om de levering van de warm water te blijven garanderen.

Daarnaast kan de Aquarea J Generatie koelen tot 10˚C en gecombineerd worden met vloerverwarming of ventilatorconvectoren. Ook is het mogelijk de warmtepompen te combineren met zonnepanelen om te koelen met gratis zonne-energie.

Slim beheer
Gebruikers kunnen de Aquarea J Generatie via hun smartphone op afstand beheren met het Aquarea Smart Cloud beheersysteem. Onderdeel van dit beheersysteem is ook Aquarea Service Cloud, waarmee installateurs Aquarea systemen van klanten op afstand kunnen beheren. Zo is het onder meer mogelijk op afstand foutcodes uit te lezen, waardoor sneller kan worden gereageerd op storingen en de klanttevredenheid kan worden vergroot.

Nieuwe trainingen voor de Aquarea J Generatie zijn beschikbaar. U kunt zich voor deze trainingen aanmelden via de PRO Club of uw distributeur.