Gedetailleerde productinformatie binnen handbereik met datanavi-app

16/04/2018

Panasonic Heating and Cooling Solutions lanceert datanavi, een nieuwe app gericht op zowel eindgebruikers als installateurs. De app geeft toegang tot gedetailleerde productinformatie en ondersteunt gebruikers bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan verwarmings- en koeloplossingen van Panasonic Heating and Cooling Solutions.

De datanavi-app is gebaseerd op Panasonic's Light ID technologie. Deze technologie is geïntegreerd in de nieuwe bediening CZ-RTC5B van Panasonic, die kan worden gebruikt in combinatie met de PACi- en/of VRF-oplossingen van Panasonic. Het bedieningspaneel is voorzien van een LED-lamp, waarmee de unieke Light ID code van Panasonic producten wordt verstuurd naar een smartphone. Gebruikers kunnen deze code scannen door de camera van hun smartphone op de LED-lamp te richten, die vervolgens met onzichtbare lichtflitsen de code doorgeeft aan de app.

Relevante informatie binnen handbereik
Aan de hand van deze Light ID code vraagt de app de bijbehorende productinformatie op uit de cloud. Gebruikers krijgen onder andere toegang tot handleidingen, installatie- en onderhoudsdetails. Maar ook rapporten over het energieverbruik die gebruikers helpen het energieverbruik van Panasonic producten verder terug te dringen en de efficiëntie van hun systeem te vergroten. Indien gebruikers met foutcodes worden geconfronteerd, kunnen zij hierover meer informatie opvragen door de Light ID code van het product te scannen.

De app levert ook onderhoudsprofessionals interessante voordelen op. Zo kunnen zij via de nieuwe datanavi-app de productgeschiedenis, specifieke productinformatie en servicevereisten opvragen. Ook krijgen installateurs via datanavi op iedere locatie en ieder moment toegang tot gebruikershandleidingen en technische data. Door toegang te bieden tot deze informatie kan de app installateurs tijd besparen.

Vanaf mei beschikbaar voor iOS en Android
Datanavi is vanaf mei beschikbaar op zowel iOS als Android. Zodra gebruikers zich hebben geregistreerd voor de app, krijgen zij eenvoudige instructies aangereikt die hen op weg helpen met de datanavi-app.