Panasonic breidt Etherea reeks uit met R32 warmtepompen

19/04/2016

Panasonic breidt zijn Etherea productreeks uit met een aantal nieuwe innovatieve producten. Het gaat om de Z-, Z..w-M en XZ- reeks warmtepompen voor woningen. Dankzij een nieuw ontwerp zijn de warmtepompen compacter en moderner dan hun voorgangers, en zijn zij geschikt voor ieder interieur. De warmtepompen zijn de eerste producten van Panasonic die volledig zijn geoptimaliseerd voor R32. Met dit koudemiddel kan op milieuvriendelijke wijze efficiënt worden gekoeld en verwarmd.

Belangrijkste kenmerken:

  • Maken gebruik van het koudmiddel R32, dat een lage Global Warming Potential (GWP) heeft
  • Zijn dankzij hun uitstekende efficiëntie voorzien van energielabels A+++ / A++
  • Beschikken over functionaliteiten die een verhoogd comfort realiseren en superstille technologie voor een geluidsproductie van slechts 19dB(A) of 20dB(A)
  • Zijn voorzien van een slank en compact ontwerp
  • Beschikken over Nanoe luchtzuiveringssysteem en Econavi sensoren op Z-reeks warmtepompen.

Z-reeks warmtepompen
Binnen de nieuwe Z-reeks Etherea warmtepompen biedt Panasonic de volgende witte en wit matte wandmodellen aan: Z7SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z9SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z12SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z15SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z18SKEW, CS-Z7SKEW-M. De XZ-reeks Etherea warmtepompen bestaat uit de wandmodellen XZ7SKE, XZ9SKE, XZ12SKE, XZ18SKE. Deze modellen zijn zilverkleurig.

De Z-reeks warmtepompen zijn door Panasonic volledig herontworpen voor gebruik in woningen en commerciële gebouwen. Zo voorkomt het slanke ontwerp van de toestellen dat zij de esthetiek van het interieur verstoren. Daarnaast zijn de units door dit ontwerp compacter dan ooit. Dit discrete ontwerp sluit goed aan bij de discrete werking van de warmtepompen. De geluidsproductie van de Z-, Z..W-M en XZ-reeks bedraagt slechts 19dB(A), waarmee de units zeer stil zijn. Dit is vergelijkbaar met het geluid dat hoorbaar is tijdens een nacht in een bibliotheek. Met deze stille werking vergroot Panasonic het comfort van eindgebruikers en wordt hun nachtrust of werkomgeving niet verstoord.

Koudemiddel R32
Veel warmtepompen gebruiken het koudemiddel R410A om warmte af te voeren. Panasonic kiest met de nieuwe Etherea modellen voor een milieuvriendelijk alternatief: R32. Dit koudemiddel bestaat in tegenstelling tot R410A uit slechts één bestandsdeel. R32 kan hierdoor eenvoudig worden gerecycled en levert een 67% kleinere impact op de opwarming van de aarde op. Met de keuze voor dit koudemiddel speelt Panasonic in op de behoefte van klanten. Daarnaast voldoen de nieuwe Etherea modellen nu al aan de nieuwe eisen die vanaf 2025 van toepassing zijn.

De Z-reeks Etherea warmtepompen zijn voorzien van Econavi sensoren en het Nanoe luchtzuiveringssysteem van Panasonic. De Econavi technologie bestaat uit meerdere sensoren, waaronder een Human Activity-sensor en een nieuwe technologie voor het detecteren van zonlicht. De airconditioning past automatisch zijn werking aan op basis van de gegevens die met behulp van de Econavi sensoren worden verzameld. Zo wordt onder andere de richting en het volume van de luchtstromen aangepast op basis van de aanwezigheid van mensen en hoeveelheid zonlicht die een ruimte binnenkomt. Dit zorgt voor een optimaal comfort, terwijl gebruikers tegelijkertijd op hun energierekening besparen. De Econavi technologie levert energiebesparingen op tot 38%.

Het Nanoe luchtzuiveringssysteem zorgt daarnaast voor schone lucht. Dit systeem zet fijne nanodeeltjes in om 99% van de luchtgedragen en hechtende micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels te deactiveren en verwijderen.

TZ-reeks warmtepompen
De TZ-reeks warmtepompen bestaat uit de volgende wandmodellen: TZ-9SKEW, TZ-12SKEW, TZ-15SKEW, TZ-18SKEW en TZ-24SKEW. Deze modellen zijn wit van kleur.

Net als de Z- en XZ-reeks maken de TZ-modellen Etherea warmtepompen gebruik van het koudemiddel R32, waardoor de modellen tot de meest efficiënte en milieuvriendelijke warmtepompen behoren. De TZ-reeks is eveneens uitgerust met superstille technologie, waarmee de warmtepompen slechts 20dB(A) aan geluid produceren. Eindgebruikers profiteren hierdoor van een verhoogd comfort, zonder in te leveren op de prestaties van de toestellen. De efficiënte werking van de warmtepompen is beloond met het energielabel A++ / A+. Voor een discrete installatie van de warmtepompen is de TZ-reeks voorzien van een slank en compact ontwerp.

Meer informatie over de Z- en XZ-reeks Etherea warmtepompen van Panasonic is te vinden in deze brochure (pdf). Meer informatie over de TZ-modellen warmtepompen is te vinden in deze brochure (pdf).