Panasonic introduceert vernieuwde serie Aquarea H Generatie warmtepompen

12/01/2016

Panasonic heeft de Aquarea H Serie Bi-Bloc warmtepomplijn uitgebracht. Het nieuwe ontwerp van deze warmtepompen biedt meer installatiegemak. Bovendien zijn ze gebruiksvriendelijker dan hun voorganger, dankzij een nieuw, innovatief bedieningspaneel. De toestellen in de nieuwe H-serie voldoen aan de efficiëntie-eisen van de A++ klasse, waardoor ze een zeer duurzame oplossing bieden voor eindgebruikers die hun energierekening willen verlagen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Energie-efficientieklasse A++, zowel bij ruimteverwarming (35 ºC) als warmtapwaterbereiding (55 ºC)
  • Afneembaar bedieningspaneel met een helder lcd-scherm 
  • Strakke, moderne vormgeving 
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • Optioneel voorzien van ingebouwde driewegklep 
  • Beschikbaar in een vermogensrange van 3 tot 5 kW

Bedieningspaneel
Een van de meest opvallende vernieuwingen in de Aquarea H Serie is de toevoeging van het intuïtieve bedieningspaneel, voorzien van een 3,5 inch groot hoogresolutie lcd-scherm en grote, gemakkelijk te bedienen knoppen. Dit maakt het voor eindgebruikers eenvoudiger om het systeem te bedienen en de verschillende functies te gebruiken, waaronder nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals de zwembadmodus. Op het scherm kunnen gebruikers de energieprestaties van de warmtepomp inzien, naar keuze over een periode van dagen, weken of maanden. Zo weten ze hoeveel energie er met de warmtepomp wordt bespaard. Tevens wordt de COP weer gegeven op basis van dag, week en zelfs jaar.

Het bedieningspaneel is voorzien van een temperatuursensor en kan van de binnenunit worden losgekoppeld om elders in huis te worden geplaatst. Daardoor wordt bediening op afstand mogelijk en kan het paneel dienst doen als thermostaat. Dankzij de platte, innovatieve vormgeving past het paneel in ieder interieur, ook als volgens de hoogste maatstaven is ingericht. Het paneel kan de verwarming in twee verschillende zones aansturen, en 'begrijpt' tien verschillende Europese talen.

Het binnendeel van de H Serie is volledig opnieuw ontworpen, zodat het een strakke, moderne vormgeving heeft en meer gebruiksvriendelijkheid biedt. Het toestel heeft een frisse, witte kleur. Doordat het kleiner is dan zijn voorganger, is er bovendien minder installatieruimte nodig.

Installatievriendelijk
Panasonic staat erom bekend dat het zijn producten zo installatie- en onderhoudsvriendelijk mogelijk ontwerpt. Dat geldt ook bij de vernieuwde H Serie. Het doorontwikkelde waterfilter, dat is voorzien van nieuwe, effectievere waterstoppers, is standaard in het binnendeel opgenomen. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk. Het filter is ingebouwd aan de voorkant van het toestel, zodat het gemakkelijk kan worden bereikt voor onderhoud. Daarnaast is het binnendeel voorzien van een nieuwe sensor die volcontinu de waterstroom meet, die een duidelijke indicatie geeft van de prestaties die worden geleverd.

Ook de plaatsing van het leidingwerk is aangepast, om het werk van de installateur te vergemakkelijken. Zo loopt de koudemiddelleiding nu volledig in lijn met de waterleiding. Zodra de waterleiding is aangesloten is het veel eenvoudiger om de koudemiddelleiding af te sluiten. Ook dit zorgt ervoor dat de installatie van het systeem aanzienlijk minder tijd kost. Om het werk van de installateur nog verder te vereenvoudigen, is de regeleenheid van de warmtepomp nu aan de voorkant van het toestel geplaatst, in plaats van aan de zijkant. De eenheid zit vast met slechts zes schroeven, waardoor hij snel kan worden geopend. De elektrische aansturing van de warmtepomp kan gemakkelijk worden verwijderd, zodat de installateur eenvoudig toegang heeft tot het leidingwerk, voor installatie- en onderhoudsdoeleinden.

Optioneel
De vernieuwde H Serie heeft een aantal optionele mogelijkheden die flexibiliteit geven. Zo is het mogelijk een PCB te installeren die verschillende functies kan aansturen, zoals zonnepanelen, de externe schakeling tussen verwarming en koeling en een 0-10V vraaggestuurd signaal. Bovendien biedt het ontwerp de mogelijkheid om een driewegklep met twee uitlaatleidingen te installeren. Dit biedt flexibiliteit in het systeemontwerp en maakt het mogelijk om meer uitgaand warmtevermogen te creëren.

“De H-Serie is een geweldige toevoeging aan onze uitgebreide lijn Aquarea-warmtepompen”, vertelt Hans Dolfeyn, Sales Manager heating and cooling systems bij Panasonic. “Dit klimaatsysteem biedt op de eerste plaats veel installatiegemak. Daarnaast worden onze producten voortdurend doorontwikkeld om voor een optimale eindgebruikerservaring te zorgen. Het nieuwe, intelligente bedieningspaneel is in dat kader een prima toevoeging aan deze warmtepompen.”

Met de vernieuwde serie biedt Panasonic een warmtepomprange die efficiënter is dan zijn voorgangers. De warmtepompen voldoen aan de strenge eisen voor het A++ label, bieden veel installatiegemak en zijn erg gebruiksvriendelijk. Daarmee vormen ze de optimale keuze voor voor huiseigenaren en bedrijven die een verwarmingssysteem zoeken dat helpt om de energierekening te verlagen.