Panasonic lanceert Mini ECOi VRF-systeem met 4 tot 10PK

22/09/2016

Panasonic lanceert een nieuw Mini ECOi VRF-systeem met een vermogen variërend van 4 tot 10PK. Het systeem is gericht op toepassingen waarbij de buitenruimte beperkt is, maar zowel kwaliteit als betrouwbare verwarming en koeling noodzakelijk is. Denk hierbij aan kleine winkels, kantoorruimten, woningen of appartementen. Daarnaast richt Panasonic zich met het systeem op grote commerciële toepassingen zoals hotels en grote kantoorpanden waar de buitenunit geen afbreuk mag doen aan het exterieur van het pand. Opvallend aan de unit is onder andere de luchtuitlaat, die aan de zijkant van het apparaat is geplaatst.

Het nieuwe Mini ECOi VRF-systeem is beschikbaar in een 4, 5, 6, 8 en 10PK versie. Het systeem combineert een uniek ontwerp waarbij de luchtuitlaat aan de zijkant van de unit is geplaatst met een hoge efficiëntie, consequente prestaties bij hoge omgevingstemperaturen en een hoge statische druk van 35Pa. Hiermee is de Mini ECOi het meest compacte en krachtige VRF-systeem op de Europese markt.

Belangrijkste features
De belangrijkste features van het Mini ECOi VRF-systeem zijn:

  • Hoge efficiëntie
  • Flexibel leidingwerk van maximaal 150 meter
  • Stille werking
  • Hoge statische druk van 35Pa
  • Consequente prestaties bij hoge omgevingstemperaturen
  • Compatibel met ECOi beheerpanelen
  • Bluefin bescherming (U-8LE1E8 en U-10LE1E8)

“Panasonic’s nieuwe mini VRF systeem biedt een perfecte synenergie tussen omvang, efficiëntie, capaciteit en leidingwerk. Dit maakt de oplossing een verstandige keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen”, aldus Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic Nederland. “Deze nieuwe reeks mini VRF systemen bieden een reeks voordelen voor eindgebruikers, waaronder een stille werking, hoge efficiëntie en prestaties, compatibiliteit met ECOi beheerpanelen en transporthandvatten die de installatie van de unit zelfs in de kleinste ruimtes vereenvoudigen.”

Flexibel leidingwerk
Voortbouwend op zijn ruimtebesparende karakter biedt de mini VRF unit van Panasonic veel flexibiliteit op het gebied van leidingwerk, met een maximale lengte van 150 meter. Dit maakt het eenvoudig om een zowel discrete als handige plek te vinden waar het VRF systeem kan worden geplaatst. In totaal kunnen vijftien binnenunits aan het Mini ECOi VRF systeem worden gekoppeld.

Panasonic’s mini VRF systeem biedt een hoge prestatiecoëfficiënt, beschikt over een brede warmtewisselaar met hoge prestaties en is uitgerust met een INV compressor met een groot bereik, die bij iedere belasting zorgt voor een hoge efficiëntie. Het systeem levert hierdoor niet alleen een ruimtebesparing op, maar zorgt ook voor een forse energiebesparing.