Panasonic verbetert nanoe X-luchtzuiveringstechnologie

15/03/2018

Panasonic lanceert de nanoe X-technologie, de opvolger van de nanoe-technologie. Nanoe X verbetert het binnenklimaat door allergenen, bacteriën en virussen uit de lucht te filteren.

Recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie toont aan dat luchtvervuiling in binnenruimte zoals stof en dampen het risico op aandoeningen aan de luchtwegen zoals chronic obstructive pulmonary disease (COPD) vergroot. De nanoe X-technologie gaat dergelijke luchtvervuiling tegen. De technologie is per direct beschikbaar op Panasonic’s nieuwe R32 vloermodel en optioneel op de MU2/PU2 90x90 cassette binnenunit die compatibel zijn met VRF-, PACi- en gaswarmtepompsystemen.

Geschikt voor woningen en commerciële ruimten
De nieuwe nanoe X-technologie helpt allergenen, bacteriën en virussen in zowel woningen als commerciële ruimten te beheersen. Nanoe X is een kosteneffectieve methode om de luchtkwaliteit te verbeteren door de verspreiding van luchtgebonden ziektekiemen te bestrijden. In de horecasector, zoals in hotels en restaurants, zijn onplezierige geurtjes door onder andere schoonmaakmiddelen en keukens een belangrijke bron van zorgen. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit beïnvloed door renovatiewerkzaamheden en schimmels die zich in luchtkanalen en achter muren hebben genesteld. De nanoe X-technologie helpt deze factoren te beheersen door zowel geurtjes als schadelijke pathogeen uit de lucht te filteren en te zorgen voor een prettiger binnenklimaat.

Nanoe X is tienmaal krachtiger dan zijn voorganger: de nanoe-technologie. De effectiviteit waarmee de technologie virussen en bacteriën bestrijdt is verbeterd door de productie van hydroxylradicalen te verhogen tot 4.800 miljard stuks per seconde. Hydroxylradicalen oxideren chemicaliën en bacteriën in de atmosfeer en verwijderen hen uit de lucht. Een hogere concentratie hydroxylradicalen zorgt er dan ook voor dat luchtvervuiling effectiever wordt verwijderd en een schoner binnenklimaat wordt gerealiseerd.

Beschikbaarheid
De nanoe X-technologie kan gelijktijdig met het verwarmings- en koelproces werken om pollen, vervuiling en schimmels uit de lucht te verwijderen. Daarnaast vermindert de technologie onplezierige geurtjes in de kamer en bevat het een interne luchtbevochtiger om de groei van zowel schimmels als bacteriën te verminderen. Nanoe X is per direct beschikbaar op Panasonic's nieuwe R32 vloermodel en optioneel op de MU2/PU2 90x90 cassette binnenunits en wordt op termijn toegevoegd aan alle airconditioningoplossingen van Panasonic.