Panasonic Professional

Panasonic heeft een indrukwekkend scala aan ondersteunende diensten voor ontwerpers, bestekschrijvers, ingenieurs en distributeurs die werkzaam zijn in de verwarmings- en koelingsmarkten.

Panasonic PRO Club

Panasonic kondigt een nieuw tool aan voor alle professionals die betrokken zijn bij de verwarmings- en koelingsindustrie - de Panasonic PRO Club (www.panasonicproclub.com). Deze nieuwe portal biedt distributeurs, installateurs, ingenieurs en opdrachtgevers een direct communicatiekanaal met één van de belangrijkste fabrikanten in de industrie.
De website bevat een schat aan informatie van de nieuwste versies van Panasonic Aquarea en Etherea Design Software, technische documentatie, catalogi en afbeeldingen voor het brede assortiment van verwarmings- en koelsystemen - alles in een gemakkelijk te navigeren en te gebruiken website.
Ook zal geregistreerde gebruikers hebben toegang tot speciale acties en profiteer van deze aanbiedingen, evenals de toegang behulpzaam zakelijk advies, zoals ideeën en richtlijnen voor inrichting van de showroom of bestelwagen voor kleurstelling met Panasonic logo's en display materiaal.

De Panasonic PRO-Academy opent deuren

Panasonic neemt haar verantwoordelijkheid tegenover haar distributeurs, bestekschrijvers en installateurs serieus en heeft een uitgebreid opleidingsprogramma ontwikkeld. De Panasonic PRO-Academy omvat de traditionele hands-on aanpak en omarmt hedendaagse technologie om 24 uur, 7 dagen per week een ​​e-learning faciliteit aan te bieden!

Nieuwe training cursus in 3 niveau's

Ontwerpen, installatie, in bedrijfstellen en probleem oplossen
Trainingcursussen bevatten:
· VRF ECOi
· Aquarea Lucht-water warmtepompen (MCS gecertificeerd)
· Gaswarmtepomp
De cursussen worden aangeboden bij een van de Panasonic kantoren door heel Europa en via de Panasonic ProClub e-learning site. In het Training Centra worden de nieuwste product van Panasonic assortiment getoond en geeft de kans om hands-on ervaring op te doen met de nieuwste controllers, binnen-en buitenunits van de VRF ECOi, Etherea, GHP en Aquarea.


Software

Panasonic biedt met op maat gemaakte software systeemontwerpers, installateurs en dealers om zeer snel te ontwerpen en de afmetingen te bereken van de systemen, maakt aansluitschema's en stelt een bestek op met een druk op de knop.

De nieuwe geavanceerde Panasonic VRF-software met AutoCAD© compatibiliteit maakt ontwerper eenvoudiger dan ooit

ECOi VRF Designer

Panasonic is verheugd met de lancering van haar nieuwe geavanceerde VRF Designer-software. Voortbouwend op het succes van de ECOi VRF Designer-software, dit pakket biedt klimaatsysteemontwerpers, installateurs en dealers met een programma het ontwerpen en de grootte projecten voor Panasonic VRF bereikbaar. Net als bij de standaard VRF Designer-software, is het mogelijk om elektrische schema's, elektrische bedrading en opstellen van debestektekst middels 1 druk op de knop. Met Geavanceerde software van Panasonic, zijnontwerpers nu in staat om rechtstreeks te werken vanuit AutoCAD-bestanden, waardoor het proces zeer eenvoudig te beheren is en een tijdbesparening opleverd. AutoCAD-tekeningen, afdrukken en scans uit bestaande ontwerpen kunnen worden geïmporteerd en aangepast met het systeem. Super-efficiënte en gebouwd voor de ontwerpers 'elke behoefte, kunnen geavanceerde VRF Panasonic software' te creëren grote leidingsystemen worden ontwerpen en automatische lengte berekening op basis van hun geïmporteerde tekeningen

De Panasonic VRF Designer-software kan gebruikt worden voor alle Panasonic ECOi 6N en FS Multi VRF systemen. Features zijn oa.

· Eenvoudig te gebruiken systeem wizards.
· Geautomatiseerde features voor leidingen en bedrading
· Omrekeningen voor de voorwaarden en leidingwerk.
· Auto CAD (DXF), Excel en PDF exporteren.
· Gedetaileerde bedradings- en leidingsdiagram.

Aquarea Designer

Met dit programma kunnen ontwerpers, installateurs en distributeurs in de HVAC-sector de juiste warmtepomp selecteren voor een bepaalde toepassing de Panasonic Aquarea, de besparingen vergelijken met andere warmtebronnen en zeer snel de CO2-uitstoot berekenen.
Door de Panasonic Aquarea Designer te gebruiken kunnen projecten eenvoudiger en gemakkelijker worden ontwikkeld met behulp van de Quick Design- of Expert Design-opties. De gebruiker kan de projectgegevens in eenvoudig stap-voor-stap proces invoeren en een rapportage als HTML-bestand of print-out op te stellen. Om deze handige rapportage te maken moeten projectgegevens worden ingevoerd, inclusief:
· Verwarmde ruimte
· Verwarmingseisen
· Verwarmingsaanvoer- en retourtemperatuur
· Klimaatgegevens (eenvoudig te selecteren middels een drop-down menu) inclusief de buitentemperatuur
· Type warmwater tank, opslagcapaciteit en gewenste warmwatertemperatuur.

Aquarea Designer berekent de energiekosten op het gebied van warmwater, verwarming en pompen voor dit project. Het toont de looptijden van apparatuur en berekent de COP (prestatiecoëfficiënt). Het geeft de ontwerper de mogelijkheid zijn klanten een vergelijking te tonen met andere apparatuur zoals verwarming door middel van conventionele gasgestookte ketel, olie ketel, hout, standaard elektrische verwarming en elektrische nacht warmteaccumulatoren. In vergelijking worden zowel de lopende kosten, de initiële investeringskosten en onderhoudskosten inzichtelijk gemaakt. De vergelijking kan ook gemaakt worden op basis van CO2-emissies en besparingen.