Panasonic introduceert 7kW en 9kW modellen in Aquarea H Generatie warmtepomplijn

19/04/2016

Panasonic breidt zijn Aquarea lijn uit door twee nieuwe modellen te introduceren in de Aquarea H Serie Bi-Bloc warmtepomplijn: 7kW en 9kW model. Net als de overige modellen in de H Serie warmtepomplijn bieden de nieuwe toestellen dankzij het nieuwe ontwerp meer installatiegemak. Ook zijn de nieuwe modellen voorzien van een innovatief bedieningspaneel, waardoor zij gebruiksvriendelijker zijn dan hun voorgangers. De nieuwe warmtepompen in H-serie voldoen aan de efficiëntie-eisen van de A++ klasse, waardoor zij een duurzame oplossing vormen voor eindgebruikers die willen besparen op hun energierekening.

Belangrijkste kenmerken:

  • Energie-efficiëntieklasse A++, zowel bij ruimteverwarming 35 °C als 55 °C
  • Afneembaar bediening met een helder lcd-scherm
  • Moderne, strakke vormgeving
  • Zowel eenvoudig te installeren als te onderhouden
  • Kan optioneel worden voorzien van ingebouwde driewegklep
  • Beschikbaar in een vermogensrange van 7 en 9 kW

Afneembaar bediening
De nieuwe 7kW en 9kW modellen in de Aquarea H Serie Bi-Bloc warmtepomplijn zijn voorzien van een intuïtief bedieningspaneel met een 3,5 inch groot hoogresolutie lcd-scherm en grote, eenvoudig bedienbare knoppen. Via dit scherm kunnen eindgebruikers het systeem bedienen en de verschillende functies gebruiken, waaronder nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals de zwembadmode. Gebruikers krijgen op het scherm inzicht in de energieprestaties van de warmtepomp, die kunnen worden opgevraagd voor een periode van dagen, weken of maanden. Dankzij deze informatie weten eindgebruikers exact hoeveel energie zij met de warmtepomp besparen. Ook geeft het scherm de COP weer op basis van dagen, weken of zelfs jaren.

De bediening is uitgerust met een temperatuursensor. Deze kan worden losgekoppeld van de binnenunit en bijvoorbeeld in een andere ruimte worden geplaatst. Gebruikers kunnen het systeem hierdoor op afstand gebruiken en het bediening daarnaast inzetten als thermostaat. Dankzij het platte en innovatieve ontwerp kan de bediening in nagenoeg ieder interieur worden geplaatst. De bediening is in staat de verwarming in twee verschillende zones aan te sturen.

Het binnendeel van de nieuwe 7kW en 9kW modellen is net als bij de overige modellen van de Aquarea H Serie Bi-Bloc volledig vernieuwd. Het toestel heeft een strakke en moderne vormgeving gekregen met een frisse witte kleur en biedt meer gebruiksvriendelijkheid dan eerdere modellen. Doordat de unit kleiner is dan zijn voorganger, is minder installatieruimte nodig.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk
Panasonic staat bekend om de installatie- en onderhoudsvriendelijkheid van zijn producten. Dit is ook bij de nieuwe 7kW en 9kW modellen van de Aquarea H Serie het geval. Zo is het doorontwikkelde waterfilter, dat is uitgerust met nieuwe, effectievere afsluiters, standaard in het binnendeel opgenomen. Dit verkort de onderhoudstijd aanzienlijk. Het filter is aangebracht aan de voorzijde van het binnendeel, en is hierdoor eenvoudig bereikbaar voor onderhoud.

De waterstroom geeft een goed beeld van de prestaties van de warmtepomp. Het binnendeel is daarom voorzien van een nieuwe flowsensor die continu de waterflow meet. Ook is de plaatsing van het leidingwerk aangepast om het installatiewerk verder te vereenvoudigen. De leiding aansluiting voor onder andere de koeltechnische leidingen en de CV-leidingen zijn in ‘een lijn’ gepositioneerd, waardoor de koppeling te allen tijde bereikbaar is. Het maakt hierdoor niet meer uit of eerst de koeltechnische handelingen worden gedaan of de CV-leidingen worden aangesloten. Ook dit verkort de installatietijd van het systeem aanzienlijk. Om het installateurs nog makkelijker te maken is het binnendeel nu vanaf de voorzijde te services en onderhouden. De componenten zijn eenvoudig te bereiken en te vervangen. Het toestel is daarnaast met slechts zes schroeven vastgezet, waardoor deze snel kan worden geopend. De elektrische aansturing van de warmtepomp kan tot slot eenvoudig worden verwijderd, zodat de installateur voor installatie- en onderhoudsdoeleinden gemakkelijk toegang kan verkrijgen tot het hart van het binnendeel.

Optionele mogelijkheden
Een aantal optionele mogelijkheden maken de nieuwe 7kW en 9kW modellen in de H Serie warmtepompen erg flexibel en compleet. Zo kan een extra printplaat worden geïnstalleerd voor de aansturing van verschillende functies, waaronder thermisch zonlichtsysteem, de externe schakeling tussen verwarming en koeling, 0-10V sturing en de aansturing van twee zones met voor iedere zone een eigen stooklijn. Dit zorgt voor flexibiliteit in het systeemontwerp en geeft de mogelijk meer uitgaand warmtevermogen te creëren.

“De nieuwe 7kW en 9kW modellen zijn een prachtige toevoeging aan onze recent geïntroduceerde Aquarea H Serie Bi-Bloc warmtepomplijn”, zegt Hans Dolfeyn, Sales Manager heating and cooling solutions bij Panasonic. “De nieuwe modellen bieden veel installatiegemak. We blijven onze producten voortdurend doorontwikkelen om een optimale eindgebruikerservaring te bieden. Een goed voorbeeld van een ontwikkeling die hieraan bijdraagt is de intuïtieve en intelligente bediening van deze warmtepompen.”

De 7kW en 9 kW modellen voldoen net als de rest van de H Serie aan de strenge eisen voor het A++ energielabel. Daarnaast zijn de modellen gebruiksvriendelijk en bieden zij veel installatiegemak. Voor huiseigenaren en bedrijven die hun energierekening willen verlagen zijn de nieuwe modellen dan ook een ideale keuze.