Panasonic onthult state-of-the-art centrale bediening

22/09/2016

Panasonic lanceert zijn nieuwste beheersysteem: de CZ-64ESMC3. Dit innovatieve en eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel is onder andere voorzien van een geïntegreerde timer en een intelligente gebruiksvriendelijke interface.

De CZ-64ESMC3 is sinds juni 2016 beschikbaar en is uitgerust met Panasonic’s populaire timer. Deze stelt gebruikers in staat op flexibele wijze de perioden te beheren waarin hun gebouwen verwarming of juist koeling nodig hebben. Het bedieningspaneel beschikt daarnaast over een energiebesparende functionaliteit die het mogelijk maakt de werking van systemen voor langere tijd te onderbreken, energiebesparingen maximaliseert en de potentiële restwarmte of -koude te minimaliseren.

Systemen op intuïtieve wijze aansturen
“Het nieuwste centrale bedieningspaneel van Panasonic is een significante stap voorwaarts en verbetert niet alleen de functionaliteiten ten opzichte van het voorgaande model, maar levert deze innovaties op een wijze die gebruikers in staat stelt hun systemen op intuïtieve wijze aan te sturen”, legt Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic Nederland, uit. “De nieuwe controller is ontworpen volgens de geavanceerde ontwerparchitectuur van Panasonic’s laatste generatie bedieningspanelen. Het systeem is voorzien van een eenvoudig afleesbaar digitaal scherm en een vereenvoudigde beheerinterface die gebruikers in staat stelt hun verwarmings- en koelsystemen aan te passen aan en te optimaliseren voor hun specifieke vereisten.”

Via het bedieningspaneel kunnen per dag zes verschillende acties worden ingepland, waaronder het in- of juist uitschakelen van units en het beheren van de toegang voor individuen. Deze functionaliteit voorkomt dat onbevoegden aan het systeem kunnen sleutelen, wat storingen kan veroorzaken. De feature zorgt dan ook dat het systeem zijn werk optimaal kan doen. De timer is geïntegreerd in één enkel pakket, waardoor minder kabels nodig zijn, de installatietijd wordt teruggedrongen en kostenbesparingen worden gerealiseerd voor de eigenaar. De functionaliteiten van de CZ-64ESMC3 plaatsen het bedieningspaneel in het portfolio van Panasonic tussen het standaard bedrade bedieningspaneel (CZ-RTC5) en het geavanceerde intelligente beheerpaneel (CZ-256ESMC2).

Installaties vanaf één locatie aansturen
In totaal kunnen 64 binnenunits en 30 buitenunits aan de CZ-64ESMC3 worden gekoppeld. De systemen kunnen worden verdeeld in 64 groepen, die ieder een eigen naam kan worden toegewezen. Per groep kunnen instellingen worden beheerd zoals de modi, snelheid van de ventilatoren en richting van de luchtstroom. Dit geeft gebruikers een kosteffectieve manier om zowel grootschalige als kleinschalige verwarming- en koelinstallaties vanaf één centrale locatie aan te sturen. Door de geïntegreerde timer en systeem controller te integreren met een digitale display in de geavanceerde en intuïtieve CZ-64ESMC3 maakt Panasonic het beheer van haar energie-efficiënte airconditioningproducten praktischer.