Aquarea fotovoltaični paneli

Aquarea toplotne pumpe su dizajnirane sa vizijom budućnosti. One mogu da se sinhronizuju sa fotovoltaičnim panelima pomoću jednostavnog CZ-NS4P PCB-a. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, zahtev za grejanje, hlađenje i proizvodnju tople vode za domaćinstvo prilagođava se proizvodnji fotovoltaičnih panela.

U okviru konverzije Aquarea u „spremno za Smart Grid“, dodatna štampana ploča omogućava kontrolu od 0–10 V za napredno upravljanje energijom.


Na koji način kompanija Panasonic doprinosi objektima sa skoro nultom potrošnjom energije (NZEB)


Kompanija Panasonic je posvećena razvoju proizvoda veće energetske efikasnosti. 

Naša stručnost stečena tokom godina pomogla je lansiranju niza proizvoda koji doprinose društvu bez emisija ugljen-dioksida.

Visokoefikasna Panasonic rešenja mogu da olakšaju značajno smanjenje potrošnje energije u kući:

· Aquarea High Performance toplotna pumpa za zagrevanje i hlađenje prostorija i za proizvodnju tople vode za domaćinstvo

· Aquarea Smart Cloud za nadzor energije

· Ventilacioni sistem za povrat toplote

· Fotovoltaični paneli za proizvodnju obnovljive energije na lokaciji


H3 Grande pasivna kuća, Poljska.


U potrazi za energetski efikasnim rešenjem za grejanje, poljska građevinska kompanija Procyon izabrala je Panasonic Aquarea High Performance toplotnu pumpu od 5 kW za svoj projekat pasivne kuće, H3 Grande. Kompanija Procyon je otkrila da je ovo rešenje smanjilo godišnje troškove grejanja za gotovo polovinu u poređenju sa sistemom na bazi ulja ili za 10 % u poređenju sa prirodnim gasom.

H3 Grande je samostojeća kuća od 175 m² koju je sertifikovao Institut za pasivne kuće (PHI) u Darmštatu. Ona je projektovana da minimizuje gubitak energije, a da ipak bude atraktivna kuća jednostavne estetike. Oblik kuće, unutrašnji dizajn i kosi krov doprinose njenoj energetskoj uravnoteženosti, dok veliki prozori okrenuti prema jugu i izolacija zidova obezbeđuju pasivan termički komfor zahvaljujući zadržavanju toplote. Objekat ima veoma nisku potražnju toplote od oko 15 kW/m² i projektovan je da minimizuje energiju.