Želja za stvaranjem nečeg što poseduje vrednost


Sedam načela korporacije Panasonic

Doprinos društvu

Mi ćemo uvek posvećeno raditi u skladu sa osnovnim ciljem upravljanja i verno ćemo izvršavati svoje obaveze kao industrijalci prema zajednicama u kojima poslujemo.

Poštenje i iskrenost

Mi ćemo biti pošteni i iskreni u svim svojim poslovanjima i ličnom ponašanju. Bez obzira na to koliko smo talentovani i koliko znanje posedujemo, bez ličnog integriteta ne mogu ni drugi da nas poštuju niti možemo da ojačamo svoje samopoštovanje.

Saradnja i timski duh

Mi ujedinjujemo svoje sposobnosti da bismo ostvarili svoje zajedničke ciljeve. Bez obzira na to koliko smo talentovani kao pojedinci, bez saradnje i timskog duha bićemo kompanija samo po nazivu.

Neumorno ulaganje napora u napredak

Mi ćemo stalno težiti tome da poboljšavamo svoju sposobnost u davanju doprinosa društvu kroz svoje poslovne aktivnosti. Jedino tim neumornim ulaganjem napora možemo da ispunimo svoj osnovni cilj upravljanja i pomognemo u ostvarivanju trajnog mira i prosperiteta.

Ljubaznost i skromnost

Mi ćemo uvek biti srdačni i skromni i poštovaćemo prava i potrebe drugih u cilju jačanja zdravih odnosa u društvu i poboljšanja kvaliteta života u svojim zajednicama.

Prilagodljivost

Mi ćemo neprekidno prilagođavati svoje razmišljanje i ponašanje da bismo zadovoljili uslove koji se stalno menjaju oko nas i istovremeno ćemo voditi računa da delujemo u skladu sa prirodom kako bismo osigurali napredak u svojim poduhvatima.


Zahvalnost

Mi ćemo delovati iz zahvalnosti za sve dobiti koje smo primili sa uverenjem da će ovaj stav biti izvor bezgranične radosti i vitalnosti i to nam omogućava da prevaziđemo sve prepreke sa kojima se suočavamo.
Istorija grupe za klimatizacijuPrvi klima-uređaj za prostorije plasiran za instalaciju u domaćinstvu.Počinje proizvodnja apsorpcionih čilera.


Panasonic plasira prvu visokoefikasnu toplotnu pumpu vazduh-voda u Japanu.


Panasonic postaje prvi japanski proizvođač klima-uređaja u Evropi.


Uvodi prvi VRF klima uređaj sa GHP (toplotna pumpa sa gasom).


Uvodi prvi 3-cevni VRF sistem istovremenog grejanja/hlađenja na svetu.


Prvi klima uređaj opremljen tehnologijom nanoe™


Novi koncept Etherea: visoka efikasnost i visoke performanse sa odličnim dizajnom.


Novi Aquarea. Panasonic uvodi Aquarea, inovativni novi niskoenergetski sistem u Evropi.


Nove Panasonic GHP jedinice. VRF sistemi koje pokreće gas su idealni za projekte u kojima se primenjuju restrikcije energije.CO2 jedinice za kondenzovanje u Evropi. Idealno rešenje za supermarkete, prodavnice i benzinske pumpe.


Novi VRF sistemi ECOi EX sa izvanrednim učinkom uštede energije.


Prvi hibridni sistem sa VRF i GHP u Evropi.


Panasonic uvodi novu seriju čilera toplotnih pumpi koja se naziva ECOi-W.


Istoriјa kompaniјe Panasonic duga јe 60 godina