Varmepumper Gulvmodeller fra Panasonic

Varmepumper Gulvmodeller fra Panasonic

av 07-04-2019


En gulvmontert luft til luft varmepumpe gir helt andre plasseringsmuligheter enn en veggmontert pumpe. Det som skiller en luft-luft varmepumpe i gulvmodell fra vegghengte modeller er plasseringen, utseendet og luftstrømretningen.

Gulvmodeller monteres langt nede på veggen, nær gulvet

Til tross for at det heter gulvmodell, monteres altså luft til luft varmepumpen på veggen. Vegghengte modeller plasseres høyt oppe, og gulvmodeller skal plasseres lavt. Monter luft/luft varmepumpen ca. 10–20 cm fra gulvet, rett over gulvlisten. Det er vanlig å plassere varmepumper med gulvmontering under vinduet.

Gulvmontert luft til luft varmepumpe

Varmepumpen ser ut som en varmeovn

Utseendemessig er det ganske stor forskjell på gulvmodeller og øvrige modeller. En luft-luft varmepumpe i gulvmodell er ofte kvadratisk eller nesten kvadratisk i formen. Den likner mer på en varmeovn enn for eksempel en vegghengt varmepumpe, som er atskillig mer avlang i formen.

Varmluften får jevnere spredning med doble luftrettere

Varmluften stiger. En luft til luft varmepumpe i gulvmodell sprer dermed luften jevnere i hele rommet ettersom utblåsingen er plassert langt ned. Luftstrømmen kan imidlertid bli blokkert av store møbler. Derfor er det viktig at møblering og varmepumpens plassering koordineres best mulig. Med doble luftrettere kan luftstrømmen rettes oppover eller nedover avhengig av rommets forutsetninger.

Når anbefales en varmepumpe i gulvmodell?

En gulvmontert luft til luft varmepumpe passer perfekt i lokaler og rom som er lett møblerte. Det kan også være lurt å velge en xvarmepumpe i gulvmodell hvis rommet har skråtak, eller hvis det av en eller annen grunn ikke passer med en vegghengt modell.

Les mer om vår gulvmodell